Nieuws06.12.2017

Jibes wint FME Hackathon

Op donderdag 30 november vonden de pitches van de FME Hackathon plaats. Vier enthousiaste teams presenteerden hun ideeën voor ‘FME Oracle’, een data-driven tool voor de technologische industrie. Het team van Jibes - specialist in data related issues - ging er met de hoofdprijs vandoor en gaat de tool nu samen met FME verder ontwikkelen.

hackahton_tekening_0.jpgDe vier teams - Macaw, Jibes, Restart Network en Orikami - kregen de opdracht om aan de hand van verschillende ‘narratives’ (vraagstukken) een proof-of-concept van een tool te ontwikkelen die relevante data koppelt en uitkomsten visueel weergeeft. Deze narratives bevatten interessante vragen voor FME-leden zoals: is 3D-printing relevant voor mijn industrie? Met welke bedrijven moet ik praten om mijn business in China te kunnen laten groeien? Na ruim twee weken ontwikkelingstijd lieten de teams vorige week donderdag hun resultaten zien en kreeg ‘FME Oracle’ vorm en inhoud waarvan de uitgangspunten nu dienen als vertrekpunt voor doorontwikkeling van de tool. 

Innovatie met FME

De FME Hackathon is onderdeel van het innovatieprogramma ‘Creëer je eigen kannibaal’. Dit exclusieve programma is primair bedoeld voor high potentials bij FME-leden om de grootste concurrent van hun eigen bedrijf te bedenken. Bij deze speciale Hackathon-editie had FME zichzelf ten doel gesteld hun eigen concurrent te creëren. Uit deze sessie ontstond de opdracht om een ‘FME Oracle’ te ontwikkelen.

Wij willen iedereen bedanken voor hun inzet en het delen van hun goede en inspirerende ideeën!

 

FME Vaartmakers

Creëer je eigen kannibaal

FME introduceert een exclusief innovatieprogramma, een geheime operatie, bedoeld om jouw bedrijf te vernietigen…

Meer weten?

Meer weten?
Maureen de HaanProjectmanager