Nieuws06.08.2019

Koningin Máxima aanwezig bij lancering Nationale AI-cursus Junior

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagochtend 4 september aanwezig bij de lancering van de Nationale AI-cursus Junior in Toldijk. Deze cursus moet kinderen de beginselen van kunstmatige of artificiële intelligentie (AI) bijbrengen.

koningin-maxima-okt-15-s.jpgDe Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL hebben de Nationale AI-cursus Junior ontwikkeld om kinderen tussen de tien en veertien jaar de mogelijkheden van AI te laten ervaren aan de hand van interactieve opdrachten en voorbeelden uit hun belevingswereld. De drie organisaties werken samen aan de ambitie om kinderen te enthousiasmeren voor technologie en hun technologische vaardigheden te verbeteren. Zo kunnen zij later optimaal functioneren in een wereld waarin technologie een steeds grotere rol speelt.

Koningin Máxima woont 4 september de eerste les van de AI-cursus Junior bij op basisschool De Rank in Toldijk. Op datzelfde moment starten leerlingen op basisscholen in heel Nederland met deze cursus. Koningin Máxima gaat met leerlingen van de groepen 7 en 8 in gesprek over het nut van technologie en van AI in het bijzonder. Aansluitend bezoekt Koningin Máxima Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem. Hier krijgt zij uitleg over het belang van kennis over AI voor iedereen en over de vraag hoe een zo divers mogelijk publiek kan worden aangesproken. Bibliotheken in heel Nederland bieden vanaf 4 september de Nationale AI-cursus voor volwassenen en de Nationale AI-cursus Junior aan.

ai-cursus junior.gif

UpgradeNL

Een brede coalitie van (technologie)bedrijven, kennisinstellingen, overheden en mediapartijen heeft de krachten gebundeld om héél Nederland mee te nemen in de technologische transitie. Deze samenwerking heet Upgrade NL en is een initiatief van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie en de Dutch Technology Week.

AI revolutie van de 21ste eeuw

In 1997 speelde Garri Kasparov zijn legendarische schaakpartij tegen de IBM computer Deep Blue. Hij verloor. Deskundigen dachten toen dat dit het eindpunt zou zijn van wat er mogelijk was met Artificial Intelligence. Niets is minder waar. Artificial Intelligence gaat als sleuteltechnologie de wereld net zo ingrijpend veranderen als de industriële revolutie dat in de 18e en 19e eeuw heeft gedaan. FME ziet veel kansen in de ontwikkelingen op het gebied van AI en heeft daarom het FME Platform AI opgericht. 

Lees meer over het FME Platform Artificial Intelligence

Meer weten?
Jelmer Alberts Manager branches | Platform AI for Industry