Nieuws04.09.2019

Koningin Máxima lanceert Nationale AI-cursus Junior

Vandaag was Koningin Máxima aanwezig bij de lancering van de Nationale AI-cursus Junior op basisschool De Rank in Toldijk. Op datzelfde moment startten 27.000 leerlingen op basisscholen in heel Nederland met de grootste AI-les. Daarna bezocht ze Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem, waar ze in gesprek ging met cursisten van de Nationale AI-cursus voor volwassenen en de Nationale AI-cursus Junior. Deze gratis online-cursus wordt ook in bibliotheken door het hele land aangeboden. De Nationale AI-cursus Junior is speciaal gemaakt om kinderen de beginselen van kunstmatige intelligentie bij te brengen.

Maxima 660 x 440.jpgMet het initiatief UpgradeNL wil FME samen met partners zoveel mogelijk mensen enthousiast maken over (een toekomst in) technologie. Samen met de Nationale AI-cursus en FutureNL heeft UpgradeNL de Nationale AI-cursus Junior ontwikkeld om kinderen tussen de tien en veertien jaar de mogelijkheden van AI te laten ervaren aan de hand van interactieve opdrachten en voorbeelden uit hun belevingswereld.

Ineke en Maxima.jpgIneke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter FME: “Met UpgradeNL willen we iedereen in Nederland techwijs maken. Zeker voor kinderen is dit cruciaal, want voor hen is technologie de toekomst. Door kinderen bekend te maken met AI willen we ze enthousiast maken voor technologie en hun technologische vaardigheden verbeteren.”

 

Iedereen kan meer leren over kunstmatige intelligentie. Doe je mee? 

GA NAAR WWW.AI-CURSUS.NL

UpgradeNL

Upgrade NL is een impulsprogramma van een brede coalitie van (technologie)bedrijven, kennisinstellingen, overheden en mediapartijen die de krachten bundelt om héél Nederland techwijs te maken. De partners van UpgradeNL realiseren gezamenlijk campagnes, evenementen en educatie. 

Bezoek voor meer informatie de website van UpgradeNL

Meer weten?