Nieuws24.05.2019

Kortingsvoordeel op wettelijke verplichting Buma en Sena

Als je in je bedrijf muziek laat horen, bijvoorbeeld door een radio aan te zetten of bellers een wachtstandmuziekje te laten horen, dan ben je verplicht om een vergoeding te betalen voor zogenaamde naburige rechten. Als FME-lid profiteer je van de kortingsafspraken op de facturen van Buma en Sena voor het eerstvolgende kalenderjaar.

Foto buma-sena.jpgJouw voordeel

Als FME-lid kun je profiteren van onze collectieve regelingen met de Buma (auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs) en de Sena (organisatie die de belangen behartigt van de artiesten en producenten). De tarieven liggen zo’n 10 tot 15% lager dan wanneer je rechtstreeks van deze organisaties een factuur krijgt.

Overstappen per 1 januari 2020

Per 1 januari 2020 instappen in deze collectieve regelingen? Stuur dan uiterlijk 31 oktober 2019 een volledig en ondertekend aanmeldingsformulier naar buma@fme.nl. Wij zorgen er dan voor dat je wordt aangemeld als collectiviteitsdeelnemer en vanaf 2020 van ons de factuur voor de jaarlijkse bijdrage ontvangt.

Wijzigingen doorgeven

Hebben er het afgelopen jaar wijzigingen voorgedaan in het muziekgebruik, dan kun je het wijzigingsformulier invullen en versturen aan buma@fme.nl.  

Vragen? 

Voor vragen over het aanmelden voor de regelingen of het wijzigen van gegevens, neem gerust contact met ons op.