Nieuws20.05.2019

MAKE TECH YOURS-campagne maakt Nederland techwijs

Op maandag 20 mei is de achtste editie van de Dutch Technology Week (DTW) van start gegaan. Tijdens deze week worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. In Eindhoven lanceerde FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming als onderdeel van de DTW de campagne MAKE TECH YOURS waarmee iedereen enthousiast gemaakt worden voor technologie.

liggend_Ineke opening DTW Make Tech Yours.jpgDe hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. En daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

liggend_Arjel opening Game On.jpgGame On Breda

Tijdens de Dutch Technology Week kun je op veel plaatsen verschillende events bezoeken, bijvoorbeeld Game On Breda. Techniek zien, doen en ervaren. Dat is het idee achter de techniekmanifestatie Game On regio Breda die dit jaar op 20 en 21 mei 2019 wordt georganiseerd. Tijdens deze twee dagen krijgen leerlingen van het voortgezet onderwijs (klas 1 en/of 2 vmbo, havo en vwo) in de regio Breda te zien hoe leuk techniek is en wat je er allemaal mee kunt doen. De opening van Game On Breda op maandag 20 mei werd verricht door Ajrel Woudstra, directeur FME. Na de opening maakte ze zelf ook van de gelegenheid gebruik om technologie te ervaren. Zij nam plaats in een vrachtwagen simulator. 

Op deze manier promoten we techniek bij de medewerkers van de toekomst. We bieden dit aan op interactieve techniekpleinen die ingedeeld worden op sector, zoals maritiem, machine- en apparatenbouw, logistiek en transport. Maar er is ook ruimte voor thema’s als agri & food, de medische sector, energie (clean en groen) en gebouwde omgeving, want ook in deze sectoren speelt technologie een cruciale rol.

UpgradeNL

Heel Nederland techwise

Een breed vertrouwen in technologie is essentieel voor de concurrentiepositie van Nederland. Maar veel mensen ontbreekt het aan verbeelding over wat je zelf met technologie kunt doen. UpgradeNL wil juist die verbeelding uitdragen. Onderdeel van UpgradeNL is de campagne MAKE TECH YOURS. 

Lees meer over dit initiatief

Meer weten?
Game On regio BredaOrganisatie Game On regio Breda