Nieuws31.01.2020

Meld- & informatiepunt coronavirus

Vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in de regio Wuhan in China nemen de Chinese overheid en bedrijven strenge maatregelen om besmetting en verspreiding van dit virus te voorkomen. De Nederlandse technologische industrie wordt vooral blootgesteld aan het risico dat Chinese toeleveringen stoppen of flink vertragen. Maar de bedrijven kunnen ook te maken krijgen met een afnemende vraag naar hun producten in China, waardoor Nederlandse toeleveranciers van producten voor Chinese consumptie in de knel komen te zitten.

Handige websites

Om bedrijven te helpen hebben we hieronder een aantal handige sites onder elkaar gezet.

Algemeen 

Gezondheid

​Financieel / juridisch

Transport

  • Dagelijkse updates met betrekking tot internationationaal vliegverkeer: ontwikkelingen van het coronavirus en het beleid van verschillende landen. Elke luchtvaartmaatschappij maakt zijn eigen afwegingen. Check hun individuele websites voor de laatste stand van zaken hieromtrent.

Coronavirus 372.jpg

Meldpunt coronavirus

Het afsluiten van de regio Wuhan heeft mogelijk ook consequenties voor technologiebedrijven die in deze regio gevestigd zijn en voor bedrijven die producten importeren en exporteren vanuit of naar deze regio. FME heeft daarom samen met de branches die bij FME zijn aangesloten een meldpunt opgericht waar leden zich kunnen melden wanneer zij nadelige effecten ervaren door de afsluiting van de regio Wuhan.

Meld jouw ervaring

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Problemen met betrekking tot de productie in China (geen mensen / geen grondstoffen)
  • Problemen rondom de aanvoer van voorraden basismaterialen of halffabricaten
  • Problemen rond transport in / uit China (geen containers, geen mensen, geen vluchten)
  • Problemen met de douane
  • Problemen met zieke medewerkers