Pers01.12.2016

Nederlandse bedrijven lanceren Colourfield in New Delhi

In de Indiase hoofdstad New Delhi is op 1 december het sportveld Colourfield geopend. De Indiase Minister van Jeugdzaken en Sport, Shri Vijay Goel verrichtte de openingshandeling, samen met grote sportnamen uit de Nederlandse voetbal- en hockeywereld als Frank Rijkaard, Johan Neeskens en Floris Jan Bovelander. Het Colourfield is speciaal ontworpen met de Indiase behoeften en omgeving in het achterhoofd, en wordt aan India geschonken. Dit innovatieve multifunctionele sportveld ligt bij de hoofdingang van het Nehru Stadion, in het hart van New Delhi.

staand_IMG_1507.jpgHet project is een initiatief van het FME-exportplatform Dutch Sports Infrastructure en de ministeries van BZ en VWS, uitgevoerd onder een Partners for International Business programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het veld is mede tot stand gekomen door in de afgelopen anderhalf  jaar vele overleggen te houden met verschillende relevante stakeholders. In India is vraag naar Nederlandse expertise op sportgebied. De Sports Authority of India heeft daarom een stuk eersteklas publieke grond beschikbaar gesteld voor een Nederlandse showcase, het Colourfield.

Voorzitter Ineke Dezentjé Hamming van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, roemt het project. "Het project laat zien hoe innovatieve Nederlandse bedrijven ook op het gebied van sport internationaal actief zijn. En dat zij iets van die innovaties kunnen weggeven aan Indiase kinderen, ondersteund door allerlei adviezen van andere partijen, maakt mij trots."

Sport infrastructuur showcase

Colourfield borden.JPGHet Colourfield dient als een showcase, waarmee bedrijven laten zien wat Nederland op het gebied van sport infrastructuur en innovatie kan bieden. Ten Cate zorgde voor het kunstgrasveld, Heras voor hekken die stevig zijn en geen lawaai maken en Philips Lighting voor duurzaam licht op zonne-energie. Schoon water is geen vanzelfsprekendheid in India, daarom leverden Pentair en Drain Products de technologieën om regenwater onder het veld op te vangen en te zuiveren. Dit alles werd in één ontwerp geïntegreerd door Zwarts & Jansma Architecten.

liggend_IMG_1510.jpg

Amsterdam Arena voert onderzoek uit om een veilige en rendabele community op te bouwen rondom het Nehru stadion. De KNVB bracht hun train-the-trainer-aanpak en het sociale programma in, waarbij kinderen niet alleen kunnen sporten, maar meteen ook leren over bewegen, hygiëne en omgangsvormen. Kortom: innovatie van wereldformaat!

Laatste foto: (v.l.n.r.) de Nederlandse ambassadeur A. Stoelinga, minister Shri Vijay Goel en oud-profvoetballer Frank Rijkaard

Dutch Sports Infrastructure

FME-exportplatform

FME heeft samen met vertegenwoordigers van sport en overheid de krachten gebundeld om te komen tot een programmatische aanpak voor activiteiten in het kader van grote sportevenementen. Dit wordt gedaan door het FME-exportplatform Dutch Sports Infrastructure. 

Lees verder

Meer weten?