Nieuws10.05.2019

Nieuwe bedrijfsscan zorgt voor toekomstbestendige fabrieken

De Fabriek van de Toekomst (FOKUS) lanceerde 10 mei 2019 in samenwerking met een breed scala aan kennispartners een bedrijfsscan die inzichten geeft in de ontwikkelingskansen van mkb-bedrijven. Deze scan is speciaal ontwikkeld voor de maakindustrie en geeft ondernemers direct zicht op innovatiekansen. De scan is gratis en eenvoudig online in te vullen. Via een online rapport krijg je direct inzicht. FME is een van de partners in het project FOKUS.

home_fabriek van de toekomnst.jpgBedrijfsscan maakt van uitdagingen kansen

De technologische industrie - in Nederland en België - staat voor grote uitdagingen. Het leveren van kwaliteit, meegaan met de nieuwe ontwikkelingen, kleine productiereeksen betaalbaar houden, snelheid kunnen garanderen, en duurzaam ondernemen. In samenwerking met Interreg maakt De Fabriek van de Toekomst van deze uitdagingen kansen. Kleine en middelgrote industrie worden gestimuleerd om samen te innoveren in productietechnologie door kennis en faciliteiten te verbinden en proactief in te zetten. Op deze manier kunnen bij mkb-bedrijven innovaties op maat worden ontwikkeld en geïmplementeerd, die hen vervolgens helpen om te transformeren naar een toekomstbestendige fabriek.

Innoveren op maat

Met De Fabriek van de Toekomst kom je in beweging. Doorloop het proces van bedrijfsscan naar implementatie. Kom in contact met experts, gelijkgezinden en laat jouw plan op maat opstellen. Word onderdeel van een benchmark met bedrijven in jouw sector, leer hoe je je kunt onderscheiden als producent, ontdekt hoe je met behulp van nieuwe technologieën beter kunt produceren. Deze bevindingen kunnen vervolgens uitgewerkt worden door erkende kennisinstellingen Met behulp vaneen voucher kan je zo jouw fabriek van de toekomst uitbouwen. Word onderdeel van een Europese Benchmark en deel je kennis met anderen.

DOE DE SCAN EN ONTDEK JOUW INNOVATIEKANS

Over FOKUS

Het project FOKUS stimuleert de mkb om te innoveren in productietechnologie. Het doel is om kennis, faciliteiten en productietechnologieën in Nederland en Vlaanderen proactief in te zetten om te transformeren naar een toekomstbestendige fabriek.

Partners in het project

  • Vanuit Nederland zijn FME, TNO, Brainport Industries en Hightech NL.
  • Vanuit de Vlaamse kant zijn Agoria, Sirris, Flanders Make, OMC en de KU Leuven betrokken.