Nieuws14.09.2018

Nieuwe digitaliseringsstrategie biedt kansen voor mki-bedrijven

Op uitnodiging van de Tweede Kamer heeft FME-directeur Belangenbehartiging Peter Bongaerts deze week gesproken over de nieuwe Digitaliseringsstrategie en de impact hiervan op mki (middelgrote en kleine industrie)- bedrijven.

liggend_PB-.jpgBongaerts benadrukte in het gesprek dat digitalisering bezig is met een grote vlucht in de industrie. Digitalisering helpt bedrijven namelijk om onder andere foutloos te produceren en slim onderhoud te plegen. Hierdoor zorgt digitalisering voor productiviteitsgroei en daarmee voor verdere groei van onze Nederlandse economie. Bovendien zorgt digitalisering voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie, betaalbare de zorg en een veilige samenleving. 

De landen om ons heen staan niet stil en ontwikkelen zich verder door op digitalisering. Nederland moet daarom snel aan de slag met de uitwerking van de digitalisering. De totstandkoming van een goed functionerend 5G-netwerk is daarbij een belangrijke randvoorwaarde. Het oplossen van het tekort aan technici en meer aandacht voor kunstmatige intelligentie kan daarnaast zorgen voor verdere groei van digitalisering bij mki-bedrijven. 

Het programma Smart Industry, waardoor dertig fieldlabs zijn opgericht, geldt als praktijkvoorbeeld voor de toekomstige uitwerking van de digitaliseringsstrategie. In deze fieldlabs werken mki-bedrijven samen met grote bedrijven en kennisinstellingen samen om verder te innoveren. Het verder investeren in fieldlabs kan ervoor zorgen dat digitalisering in mki-bedrijven verder wordt gestimuleerd.

Download onze position paper Rondetafelgesprek Digitaliseringsstrategie.

event

Week van de mki

Van 24 tot en met 28 september organiseert FME voor de tweede keer de Week van de mki, met tal van activiteiten voor middelgrote en kleine FME-lidbedrijven, op verschillende locaties in het land. Exclusief voor FME-leden.

Bekijk het volledige programma