Blog15.05.2018
Door: Kimberley Linnenbank

Onderhoud: voorkomen is beter dan genezen!

Productieprocessen moeten snel, efficiënt en tegen zo laag mogelijke kosten draaien. Elke dag weer en bij voorkeur zonder storingen. Maar wat als er nu ineens een machine uitvalt. Dat levert je niet alleen vertraging op, je krijgt ook onverwachte onderhoudskosten op je bord. Op beide zit je als bedrijf niet te wachten. Hoe handig zou het zijn als je onderhoud kunt 'voorspellen'. Blogger Kimberley Linnenbank ging op bezoek bij FME-lid KSB Nederland.

Het perfecte moment voor reparaties of onderhoud is er nooit. Maar je kunt beide wel efficiënter maken. Hoe? Met Predictive Maintenance. Met Predictive Maintenance kun je door middel van analytics op afstand vroegtijdig voorspellen wanneer een machine onderhoud nodig heeft. Het biedt veel voordelen. Zo heeft Predictive Maintenance een grote toegevoegde waarde voor de continuïteit van het productieproces, leidt het tot een verlaging van de onderhoudskosten en een verhoging van de leverbetrouwbaarheid.

De innovatieve PumpMeter van KSB Nederland B.V. is hier een uitstekend voorbeeld van. De PumpMeter meet continu het bedrijfspunt van de pomp en stelt aan de hand van de metingen een energiebesparingspotentieel vast. Hierdoor is de gebruiker van de pomp in staat om het gebruik van de pomp te optimaliseren en kosten te besparen. Inmiddels heeft KSB Nederland B.V. de PumpMeter doorontwikkeld en is onlangs de ‘KSB Guard’ gelanceerd. De KSB Guard zorgt ervoor dat veranderingen in het bedrijfsgedrag van de machine vroegtijdig worden herkend en onderhoud beter kan worden gepland zonder hiervoor op locatie bij de pomp te hoeven zijn. De gegevens worden verzameld en via een gateway naar de KSB-cloud verzonden voor verwerking. Met de KSB Guard kan je zo altijd en overal via een app de statusgegevens van de pomp inzien.  

Tijd staat niet stil en ontwikkeling dus ook niet

Nico Gitz Directeur KSB Nederland B.V.

liggend_pumpmeter-img-data.jpgQR-code als kloppend hart

KSB Nederland B.V. biedt met intelligente en innovatieve pomptechnologieën vandaag de dag al oplossingen van de toekomst. Zo maakt zij naast de PumpMeter en de KSB Guard gebruik van Easy Maintenance. Easy Maintenance van KSB Nederland B.V. zorgt voor effectief en snel onderhoud. Alleen maar door het scannen van een QR-code op de pomp heb je direct toegang tot de onderhoudshistorie, handleidingen en reparatiegegevens van de pomp. De QR-code wordt met een label op de pomp aangebracht en kan met een tablet of smartphone worden afgelezen. Easy Maintenance levert een besparing op onderhoudstijd en -kosten op. Het voorkomt ongeplande stilstand en zorgt voor een verbeterde betrouwbaarheid en beschikbaarheid van installaties.

Lagere onderhoudskosten, betere beschikbaarheid en betrouwbaarheid van je machines, wie wil dat nou niet?

pic-pumpmeter-etaline-mit-verrohrung-data.png

Innovation Technology Tour

De Innovation Technology Tour is een initiatief van FME om innovaties, nieuwe technologieën en toepassingen voor het voetlicht te brengen door hierover te bloggen. Waarom? Allereerst omdat het leuk, nuttig en interessant is om te zien waar onze leden mee bezig zijn. Maar ook omdat we graag willen vertellen hoe mooi technologie is en welke ongekende toepassingen er zijn. Heb jij een innovatie die je ons wilt laten zien? De FME-bloggers komen graag op bezoek bij jouw bedrijf.

Een blog over jouw bedrijf? Mail ons

Meer weten?
Elsa van der ZwanInnovation Technology Tour