Nieuws11.09.2017

Ontmoet BIMmende bedrijven, de beste BIM-studenten en ervaar de laatste BIM-ontwikkelingen

BIM is niet meer weg te denken voor bedrijven die actief zijn in de gebouwde omgeving. Sectorbreed leeft het besef dat gewerkt moet worden aan een ‘digitale infrastructuur die naadloos alle soorten bouwinformatie verbindt’. BIM en de open standaarden spelen daarin een vitale rol.

liggend_130127_fme_boom-edam-401_3.jpgOm bedrijven en studenten te informeren en te inspireren met de laatste ontwikkelingen op gebied van BIM, worden begin oktober twee bijeenkomsten georganiseerd.

"Het momentum is aangebroken. Het bouwproces moet slimmer. Digitalisering en informatisering moet beter worden benut. Het is een belangrijke aanjager in het creëren van een productiviteitssprong."

6 oktober | BIM Loket Kennisdag 2017

Tijd: 09:00 – 17:00 uur
Locatie: Soesterberg
Kosten: geen
Doelgroep: kopgroep en beslissers bij bedrijven in de gebouwde omgeving
Naar een BIM Agenda voor de Bouwagenda
Hoe versterken en versnellen we de BIM-beweging, en hoe benutten we het momentum dat met de Bouwagenda is ontstaan? Hoe zetten we BIM en de open standaarden in bij de digitaliserings- en informatiseringsopgave, die voortvloeit uit de Bouwagenda? Wat zijn de actuele ontwikkelingen rond de open BIM-standaarden?

Lees verder en meld je aan
10 oktober | BIM Onderwijsdag

Tijd: 08:45 - 18.00 uur
Locatie: Utrecht
Kosten: € 95,- (voor bedrijven)
Doelgroep:  (HR-verantwoordelijken bij) bedrijven in de gebouwde  omgeving  
Samenwerken aan meer en betere instroom
Bedrijven geven aan dat er een tekort is aan goed opgeleide BIM-modelleurs, managers en -regisseurs. Deze dag draagt er aan bij dat BIM-gerelateerd onderwijs beter ingezet kan worden en de instellingen van elkaar en het bedrijfsleven kunnen leren. Op de informatiemarkt staan bovendien veel bedrijven met inspirerende BIM-showcases.

Lees verder en meld je aan

Gebouwde Omgeving
Samen sterk

FME is samen met overheid, onderwijsinstellingen en brancheorganisaties partner van de  Bouw Informatie Raad. Samen maken we ons sterk voor brede toepassing van BIM in de Nederlandse bouw en infra. BIM draait om beter samenwerken tussen bouwpartners, door integraal beheer van bouwwerkinformatie. Van ontwerpfase tot beheerfase - tijdens de complete levenscyclus van een bouwwerk is alle relevante informatie toegankelijk.

Lees verder

Meer weten?
Rik van BerkelClustermanager Gebouwde Omgeving