Nieuws15.07.2019

Ruim 20.000 Nederlandse bedrijven profiteren van innovatieregeling WBSO

Ruim 20.000 Nederlandse bedrijven - waarvan 97% mkb - haalden afgelopen jaar een voordeel van 1,1 miljard euro uit de innovatie- en onderzoeksregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Via deze regeling kunnen ondernemers meer onderzoek doen naar nieuwe innovaties en kunnen ideeën sneller worden ontwikkeld tot succesvolle producten en diensten.

Maak jij wel goed gebruik van de WBSO? Vind je dat het beter kan, en zijn innovatiefunctie en strategische ontwikkelingen goed opgenomen in de WBSO-projectstructuur? Als je benieuwd bent of het beter kan, doe dan de FME WBSO Check 2019. Onze subsidieadviseurs tonen keer op keer aan dat er meer in het verschiet ligt dan bedrijven doorgaans denken.

FME WBSO Check 2019

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK):

25 jaar geleden heeft het ministerie van EZ ervoor gekozen om innovatieve ondernemers een handje te helpen met de WBSO. Dat doen we nu nog steeds, en met succes. Het mooie aan de WBSO vind ik dat achter al die 20.000 bedrijven een uniek verhaal zit. Ondernemers met lef, enthousiasme en een goed idee. Ik ben er trots op dat wij hier met de WBSO aan bijdragen.

Positief effect

De WBSO stimuleert aantoonbaar het aantal innovatieactiviteiten en versterkt het Nederlandse vestigingsklimaat. Dit bleek eerder dit jaar uit onderzoek van Dialogic in samenwerking met APE en UNU-Merit. Het adviesbureau concludeerde daarnaast dat de WBSO een kostenefficiënte regeling is die door het merendeel van de gebruikers wordt gewaardeerd. Het kabinet stelt voor dit jaar 1,2 miljard euro beschikbaar voor de regeling.

Meer weten?
Renze BloklandBedrijfsadviseur