Nieuws21.11.2017

Is de technologische kennis van jouw medewerkers up-to-date?

De technologische industrie kan niet floreren zonder goed opgeleid technisch personeel. Maar leren en je blijven ontwikkelen stoppen niet nadat je een diploma hebt gehaald. De razendsnelle ontwikkelingen in onze sector - onder andere door de invloed van Smart Industry - vragen om nieuwe kennis en kunde en dus om goed hoger opgeleide medewerkers. Een modulair onderwijsaanbod, waarbij bedrijfsleven en hogescholen nauw met elkaar samenwerken, hoort daarbij.

2Header_hbo_1920.jpg


FME start campagne modulair hbo

FME heeft met zeven hogescholen in verschillende regio's een onderwijsaanbod samengesteld die jouw medewerkers de mogelijkheid biedt om in modules hoger onderwijs te volgen. Deze hogescholen werken zelf ook intensief samen met het bedrijfsleven in hun regio. Zo doen zij onderzoek en worden ze betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van vernieuwend beroepsonderwijs waarbij theorie en praktijk optimaal op elkaar aansluiten. 

LEES MEER OVER HET ONDERWIJSAANBOD MODULAIR HBO

Is de kennis van jouw medewerkers up-to-date?

Ben jij verantwoordelijk voor HR, opleiding en scholing in jouw bedrijf? Bekijk dan het onderwijsaanbod van deze hogescholen en zorg dat de kennis van ook jouw medewerkers up-to-date is:

"De techniek staat nooit stil. We moeten bijblijven en we moeten doorstuderen."
Bas Zeper, mechanisch monteur Kaak Groep en student Mechatronica.

Leven Lang Leren

Om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de digitalisering en robotisering van bedrijven moeten medewerkers hoger opgeleid zijn.  Dat kan om voor een modulaire hbo- opleiding te kiezen. Kernpunt voor FME is dat de goede publieke infrastructuur daarvoor moet worden ingezet. Dat vereist een flexibele en vraaggestuurde werkwijze van publieke instellingen.

 

scan

Kaak Groep en Saxion starten samenwerking

Een gezamenlijk traject om medewerkers om te scholen naar hbo-niveau

Bekijk de video

 

Smart Working

Maak samen werk van Smart Working

Nieuwe technologieën, robotisering en digitalisering bieden grote kansen. Die kansen moeten we samen verzilveren: medewerkers, partnerships en ontwikkeling bepalen immers het succes van je bedrijf. De winnaars van straks zijn de bedrijven en medewerkers die er in slagen om hun wendbaarheid te vergroten. Dat vraagt meer dan ooit om samenwerking (met externe partners en met medewerkers) en om leiderschap. Smart Working: dat doe je samen.

Lees meer en laat je inspireren

Meer weten?
Willie BerentsenBelangenbehartiger