Nieuws19.11.2018

Terugblik FME Jaarevent 2018

Op donderdag 15 november ontvingen we 150 directeuren van onze FME-lidbedrijven tijdens het FME Jaarevent 2018. De keynotes van Farid Tabarki en staatssecretaris Tamara van Ark zorgden voor een flinke dosis inspiratie. Daarna gingen we met elkaar in gesprek over wat we kunnen doen om Techtalent aan te trekken, er werden veel ideeën en ervaringen gedeeld. We sloten de avond af met de Technology Game en een netwerkmoment.

Meer vissen in de vijver

Vissen in de vijver.jpgIneke riep overheid, bedrijven en onderwijs op om samen te zorgen voor "meer vissen in de vijver". Dat is cruciaal voor de innovatiekracht en groeikansen van onze techbedrijven. Nederland barst nog steeds van onbenut talent. Denk aan vluchtelingen, vrouwen, mensen die aan de kant staan. Als we de samenwerking tussen overheid, bedrijven en onderwijs versterken kunnen we samen zorgen voor meer vissen in de vijver.”

FME helpt bij succesvolle Employer Branding

Bij onze tech-bedrijven is volop ruimte voor talent. Technici, ict’ers, bèta-geschoolden, maar zeker ook niet-technici kunnen hun hart ophalen en werken aan prachtige producten, slimme oplossingen en technologie die de wereld beter maakt. Maar de concurrentie is moordend. Hoe verleidt jouw bedrijf (nieuw) talent? Hoe positioneer je je bedrijf strategisch op de arbeidsmarkt? En hoe benut je je eigen medewerkers als ambassadeurs? Employer Branding helpt om de juiste medewerkers te vinden en te binden.

Lees wat FME voor jou kan betekenen

Doneer een gastles

Het opdoen van praktijkervaring is belangrijk voor leerlingen en het ontwikkelen van toekomstig technisch talent. FME en TechniekTalent.nu hebben hun krachten gebundeld om zoveel mogelijk gastlessen aan scholen aan te bieden of bedrijfsbezoeken te organiseren. Ruim 100 lidbedrijven doen hier al aan mee!
Geef jouw bedrijf ook op

Say cheese

Onze fotograaf Mark Prins heeft ook dit jaar weer veel mooie plaatjes geschoten tijdens de Algemene Ledenvergadering en het FME Jaarevent. Deze foto's hebben wij  online gezet, zodat ook jij nog even kan nagenieten.

Bekijk de foto's en kijk of jij er ook op staat