Nieuws11.04.2019

Tien met Technostarter Private Ear

De cijfers liegen er niet om: naar schatting zijn 1,6 miljoen Nederlanders slechthorend [*]. En om gelijk maar een misverstand uit de wereld te helpen, dat zijn echt niet alleen oudere mensen. Een steeds grotere groep jonge mensen heeft last van lawaaischade en ook musici die zich te lang blootstellen aan te harde (muziek-)geluiden, lopen het risico om gehoorproblemen te krijgen. Een regelrechte nachtmerrie voor elke muzikant. Technostarter Gerrit Eijkelboom – rockzanger en zangdocent – ging op zoek naar een oplossing.

PE_home.jpgIn de rubriek Tien met Technostarter vertelt Gerrit Eijkelboom van Private Ear over de innovatie van het oordopje. Doel: dat musici kunnen genieten van prachtige, dynamische muziek zonder de angst voor gehoorschade. Volgens een schatting van Doof.nl (de nieuwssite voor doven en slechthorenden) heeft zeventig procent van de muzikanten en dj’s een vorm van gehoorschade.

Gerrit: "Musici moeten hun oren dus beter beschermen. Bestaande oplossingen voldoen echter niet: oordoppen klinken niet goed en zijn niet aan de omstandigheden aan te passen. In ear monitors – de zogenaamde 'oortjes' – zijn complex in gebruik en beschermen vaak niet of onvoldoende doordat ze zelf veel geluid genereren. Ook heb je extra apparatuur nodig om ze te gebruiken."

Lees het verhaal van Gerrit

Ben jij FME Technostarter en wil je meewerken aan de rubriek Tien met Technostarter? Mail ons

[*] Raad voor Gezondheidsonderzoek

Meer weten?
Patrick BlommerdeManager Marketing