Nieuws18.01.2017

Twee FME-leden genomineerd voor Familie Bedrijvenaward 2017

Twee FME-leden - Brabantia en Broshuis - zijn genomineerd voor de Familie Bedrijvenaward 2017. Deze award onderstreept het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie.

Familiebedrijven zijn cruciaal voor de Nederlandse economie. Maar liefst 69% van de Nederlandse ondernemingen is een familiebedrijf. De ruim 260.000 familiebedrijven dragen voor ruim 50% bij aan het Bruto Nationaal Product en vormen hiermee ook een belangrijke schakel in de ontwikkeling van onze werkgelegenheid. 49% Van de werknemers in Nederland staat immers bij een familiebedrijf op de loonlijst.

Brabantia-01.pngBrabantia is een familiebedrijf pur sang gebouwd op familiewaarden. Met een vast geloof in eerlijke duurzame producten die prettig in gebruik zijn, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Met veelbelovende concepten gericht op duurzaamheid, zodat er een betere wereld kan worden achtergelaten voor de volgende generatie. De herbruikbaarheid van de producten wordt altijd in gedachten gehouden, niet alleen een slimme oplossing in elke keuken, ook slimmer voor onze planeet. Een familiebedrijf met een grote betrokkenheid en een groen hart voor de maatschappij; voor elke verkochte droogmolen planten zij een boom, wat resulteert in al meer dan 700.000 bomen.

Broshuis.jpgBroshuis is de oudste fabrikant van opleggers voor het speciaal transport en container chassis. Een familiebedrijf met als uitgangspunt veiligheid, kwaliteit en innovatie heeft Broshuis, met een constante groei gedurende zijn bestaan, bewezen een stabiel bedrijf te zijn. Mede door deze stabiliteit is Broshuis een sterke en betrouwbare partner. Met al 130 jaar ervaring is Broshuis altijd op Nederlands vakmanschap en degelijkheid blijven vertrouwen en niet uitgeweken naar lagelonenlanden en dit komt terug in de levensduur van Broshuis-producten.

Samen met nog acht andere bedrijven dingen deze FME-leden mee voor de Familie Bedrijvenaward 2017 die media april van dit jaar wordt uitgereikt.