Nieuws23.01.2019

Internationale Smart City Strategie bijeenkomsten

Denk mee over onze Internationale Smart City Strategie tijdens diverse werksessies!

De wereld heeft te maken met uitdagingen als verstedelijking, congestie en energietransitie. Hoe zorgen we ervoor dat steden, ondanks deze ontwikkelingen, duurzaam en leefbaar blijven? Kortom: hoe ontwikkel je een Smart City? Een van de manieren om dit te doen is door middel van slimme technologische oplossingen, waarin bijvoorbeeld verschillende soorten data - primair of secundair - worden gebruikt om steden leefbaarder te maken.

Internationale Smart City Strategie voor bedrijven

Smart City header.jpgVoor het Nederlands bedrijfsleven is Smart City een belangrijk thema. Om deze reden hebben FME en NLinBusiness de handen ineengeslagen om voor en met de bedrijven een gedragen, actiegerichte internationaliseringsstrategie te ontwikkelen. Op deze manier zetten beiden organisaties zich in om het Nederlands bedrijfsleven zo goed mogelijk internationaal te positioneren en te ondersteunen met internationaal innoveren en zakendoen.

Graag nodigen we bij deze alle Nederlandse bedrijven die zich bezig houden met het ontwikkelen van technologie voor de stad van de toekomst uit om met ons mee te denken!

Thema's

We organiseren hiervoor werkgroepen omtrent drie thema’s:

  1. Urban mobility, Infrastructure & Safety
  2. Smart Buildings & Homes
  3. Water & Environment

Klik op deze thema's voor meer informatie, de data van de werksessies en meld je ook aan!