Startersbegeleiding

Zie je volop kansen in het buitenland en wil je starten met export? Of exporteer je al, maar wil je méér en structureler gaan exporteren? Het Starters in International Business (SIB) adviestraject helpt jou als FME-lid om internationaal uit de startblokken te schieten en snel een super race te lopen.

De regeling Starters in International Business (SIB) biedt advies en helpt je om tot een internationaliseringsstrategie te komen. Het resultaat van SIB is een concreet actieplan, waarmee je direct verder kunt. Starters International Business kun je aanvragen via FME. Het wordt volledig gefinancierd door de overheid.

Voor wie?

SIB is gericht op ondernemers uit de technologische industrie die:

  • Geen of weinig ervaring hebben met buitenlandse markten en meer willen exporteren
  • Internationaal ondernemen structureel willen borgen in de organisatie
  • Bereid zijn tijd en geld te investeren om daadwerkelijk stappen over de grens te zetten

Wat moet je doen?

Neem contact op met FME Internationaal Ondernemen, via T (079) 353 12 93 of E internationaal@fme.nl. Als je na dit gesprek met SIB aan de slag wilt, dan neemt een SIB-adviseur contact met je op voor een intake en het indienen van de aanvraag.

Hoe ziet het traject eruit?

Nadat de voucher toegekend is, gaat het adviestraject van start. Gemiddeld zal dit traject bestaan uit drie of vier gesprekken met de adviseur. Aan bod komt:

  • Onderscheidend vermogen: Waar is jouw onderneming goed in?
  • Doelstelling: Wat wil je bereiken?
  • Focus: Welke landen bieden kansen? Hoe aantrekkelijk zijn deze landen?
  • Organisatie: Wat heb je nodig om kansen te verzilveren?
  • Personeel: In welke kennis moet je investeren?

Wat kost het?

Via FME ontvang je een voucher, bekostigd vanuit het SIB-programma van de overheid, voor een bedrag van maximaal € 2.400,-. Hiermee worden de diensten van de adviseur vergoed. Het traject is voor jou dus gratis. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je beschikt over tijd en middelen om succesvol buitenlandse markten te bewerken. De resultaten van de gesprekken worden samengevat in een concreet actieplan. Starters in International Business geeft je zo inzicht in de kansen in het buitenland en helpt jou om te komen tot internationaal succes.

Voor FME-leden

Het voordeel voor leden is dat FME een adviseur inzet die vertrouwd is met de branche en kennis heeft van export én van de technologische industrie. Daarnaast kun je altijd bij FME aankloppen voor eerstelijns advies met vragen over exportdocumenten, financiering, subsidies, buitenlandse markten en lokale contacten. Ook kun je deelnemen aan missies en exportbijeenkomsten die FME voor je organiseert.