Vekoma enthousiast over FME Internationaal Ondernemen

In Qatar worden nabij de sport stadions attractieparken en entertainment centers gebouwd, waarvoor Vekoma Rides de opdrachten voor de attracties heeft verworven. Maar wat gebeurt er nadat het sportevenement heeft plaatsgevonden? Vekoma Rides denkt vooraf na over hun bijdrage tijdens, maar ook na het evenement. Dat doet zij in samenwerking met partners en door mee te gaan met handelsmissies van het Dutch Sports Infrastructure exportplatform van FME. Tijdens die missies worden onder meer de bouwplannen gepresenteerd inclusief het entertainmentgedeelte van Vekoma Rides. Tot dusver reageren de organiserende landen uitermate positief op deze integrale denk- en werkwijze.

Peter van Bilsen, Senior Vice President Marketing & Sales van Vekoma: “De complete sport en leisure strategie van Vekoma Rides sluit goed aan op de strategie van het Dutch Sports Infrastructure platform van FME en vormt daarmee een buitengewoon goede reden om onderdeel uit te maken van het netwerk van FME Internationaal Ondernemen."

Ideale combinatie

De combinatie sport en leisure is wat Vekoma Rides betreft ideaal omdat stadions meer dan alleen een sportfaciliteit zijn. Zowel bestaande als nieuwe stadions lopen regelmatig tegen serieuze economische uitdagingen aan. Anderzijds spelen er vaak beperkingen die doorontwikkeling van de locatie tegengaan. Juist om deze redenen heeft Vekoma Rides een competence team samengesteld. Het team focust op het samenbrengen van vaardigheden en ervaring in het optimaliseren van stadions en sport- en leisurelocaties. Zo past zij een systematische en pragmatische projectontwikkelingsmethode toe om maatwerkoplossingen aan te kunnen bieden. Op deze wijze probeert zij ook de economische uitvoering van het project te verbeteren en het risico op economische verliezen te verminderen. En zoals Vekoma Rides het zelf samenvat: stadions zullen bestemmingen worden.

“De complete sport en leisure strategie van Vekoma Rides sluit goed aan op de strategie van het Dutch Sports Infrastructure platform van FME en vormt daarmee een buitengewoon goede reden om onderdeel uit te maken van het netwerk van FME Internationaal Ondernemen."

Vekoma

Vekoma Rides is een van de grootste producenten van achtbanen en reuzenraderen ter wereld en is marktleider in de amusements industrie. Daarnaast zijn de achtbanen en attracties breed inzetbaar in de leisurebranche. Zo leverde Vekoma Rides attracties aan het entertainmentpark bij de Olympische Spelen in Sotsji en staat er regelmatig een mega simulator, achtbaan, reuzenrad of transport systeem bij een FIFA voetbalwedstrijd of ander sport event. In de ontwikkeling van haar organisatie en assortiment ziet Vekoma Rides steeds meer mogelijkheden in het modulair ontwikkelen van attracties en andere toepassingen voor sportstadions.