VMI Holland over de training Lean Worker: meteen enorme besparingen

Jan Hendriks, vice president global production bij VMI Group in Epe, heeft in de twee achtereenvolgende jaren nu een zestal productiemedewerkers naar de Lean Worker Training van FME gestuurd. Al tijdens deze training werd snel duidelijk dat het bedrijf op korte termijn flink kon profiteren van de kennis en inzichten die men tijdens deze training leerde.

Jan Hendriks: “Dankzij de kennis die VMI heeft opgedaan tijdens de Lean Worker Training hebben we tijdens de laatste training alleen al ruim € 1,2 miljoen kunnen besparen in ons productieproces. Bovendien verloopt ons productieproces nu ook een stuk soepeler met minder verspillingen. Ideeën om te verbeteren krijgen door de cursus een kans om uit te werken en te implementeren. De minimale investering in de training hebben we meer dan terug verdiend. Elk lidbedrijf van FME zou zijn medewerkers naar deze training moet sturen.”

Lean Worker Training

Lean Manufacturing heeft zijn effectiviteit bewezen: levertijd en doorlooptijd van een bedrijf kunnen er gegarandeerd mee worden terug gedrongen. In twaalf sessies gedurende acht maanden maken de deelnemers aan de FME Lean Worker Training kennis met alle Lean principes, inclusief een externe coach. Daarnaast zal men middels het praktische verbetertraject in de eigen organisatie onmiddellijk de geleerde kennis en technieken toepassen en op die manier direct resultaten voor de eigen onderneming zien.

 
VMI Group

VMI Group.jpgVMI Group ontwikkelt, produceert, verkoopt en installeert machines, onder andere voor de rubber- en de autobandenindustrie. Dankzij een groot innovatief vermogen en technologisch hoogwaardige producten zijn zij een sterke speler in de markt en mogen zij vrijwel alle grote bandenfabrikanten tot hun klanten rekenen. Met vijf internationale vestigingen, waar wereldwijd ruim 800 medewerkers werken, staat alles bij VMI in het teken van vooruitgang. Persoonlijke service en lange termijn relaties zijn voor VMI erg belangrijk. Zij zijn ‘partners in progress’ voor klanten over de hele wereld. is De VMI Group is een dochteronderneming van TKH Group.