Wat houdt de FME Dossiercheck in?

Met een goed ontslagdossier kun je veel geld, tijd en onnodige energie besparen. Maar, aan welke voorwaarden moet een goed dossier voldoen? En hoe weet je als werkgever of je iemand voldoende gelegenheid tot verbetering hebt gegeven. Lastige vragen, maar antwoord hierop is essentieel. Zeker met het nieuwe ontslagrecht. Laat je dossier door onze arbeidsrechtadvocaten checken met de FME Dossiercheck.

liggend_shutterstock_juridisch_lowres_001_1.jpg

Wat kun je van ons verwachten?

Onze arbeidsrechtadvocaten beoordelen alle onderliggende stukken uit het dossier en adviseren je zo snel mogelijk. Het advies wordt door middel van een schriftelijke rapportage gedaan, maar we kunnen het desgewenst ook mondeling toelichten. De FME-advocaat laat je weten of het dossier volledig is of niet. Bij onvolledigheid laat de advocaat jou precies weten wat er nog ontbreekt en wat je moet doen om alsnog tot een volledige dossier te komen.

Doe de FME Dossiercheck

Bij de beoordeling zal de advocaat vooral nagaan of de grond voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomst (bijvoorbeeld disfunctioneren) op grond van de actuele rechtspraak met het dossier aannemelijk is gemaakt. Of de beëindigingsgrond bijvoorbeeld niets met ziekte te maken heeft. Of er voldoende inspanningen zijn verricht door jou als werkgever om je medewerker beter te laten functioneren. Heeft deze werknemer genoeg gelegenheid gehad om zijn of haar werk te verbeteren? En is het disfunctioneren niet te wijten aan onvoldoende zorg voor arbeidsomstandigheden. Kortom, bij de beoordeling van jouw dossier komen veel vragen en juridische aspecten aan de orde. FME Advocaten helpen je hierbij.

Geïnteresseerd in de FME Dossiercheck?

Stuur ons vandaag nog een mail en we nemen direct contact met je op. Vragen, of eerst meer informatie nodig? Je kunt ons bereiken op T (079) 353 11 00.

FME Dossiercheck in het kort

  1. Arbeidsrechtadvocaten nemen jouw dossier door
  2. Volledig dossier of niet? Wat moet je nog aanvullen?
  3. Advies voor verbetering
  4. Met een goed ontslagdossier bespaar je tijd en kosten
  5. Schriftelijke rapportage (met mondelinge toelichting indien gewenst)
  6. Exclusief voor FME-leden
  7. Tarief all-in € 450,- exclusief btw