arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

In de Spotlight

Building

Nederland blijft innoveren. Zodanig zelfs dat we samen met Zweden, Finland, Denemarken en Duitsland, innovatieleider op de Europese markt zijn geworden. Graag laten we je kennismaken met enkele parels uit de technologische industrie. In de spotlight vertellen FME-leden over hun bedrijf en de samenwerking met FME.

VitalFluid: op zoek naar de juiste voedingsbodem voor hun onderneming

Vier jaar geleden stond VitalFluid voor een grote uitdaging: hoe krijg je als kleine start-up voet aan de grond op de agrarische markt? Hoe kun je het opnemen tegen gevestigde technologieën? Rond dit vraagstuk organiseerde FME cluster Agri&Food toen een Innovation Tuesday-sessie waarbij VitalFluid kon leren van andere bedrijven en experts. Hoe is ’t sindsdien gegaan en waar staan ze nu met hun innovaties?

 

Lees VitalFluid in de Spotlight
Vital Fluid

”Dankzij het Smart Working 5 stappenplan zijn we klaar voor de toekomst”

Custers Hydraulica B.V. produceert en ontwikkelt hoogwaardige aluminium steigers, solide hoogwerkers en specials voor bouw, infrasector, industrie en de luchtvaartbranche in binnen- en buitenland. In die laatste markt wil het bedrijf zich meer profileren. Dankzij het Smart Working 5 stappenplan van FME verliep de uitrol van de nieuwe strategie onder de medewerkers vlot en efficiënt. Daarbij werden alle medewerkers meegenomen en betrokken bij de koers voor het Custers van de toekomst, de plannen en de concrete acties.

Lees Custers Hydraulica in de spotlight
Custers

"Door Lean te werken nemen onze mensen veel meer initiatief"

Het van oorsprong Zwitserse bedrijf JURA maakt volautomatische koffiemachines. De Nederlandse vestiging voert reparaties en onderhoud inhouse uit. Door de begeleiding van FME op het gebied van Lean Management gebeurt dat nu efficiënter dan ooit en zijn medewerkers sterker betrokken.

Lees Jura in de spotlight
Jura Marco

Continu verbeteren met eigen mensen

Moba is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. Het productieproces efficiënter maken, is er een doorlopend proces. Praktijkgerichte trainingen en begeleiding van FME op het gebied van Lean Management gaven dit proces een nieuwe impuls. Daardoor kan Moba klanten nog sneller en beter bedienen.

lees moba in de spotlight
Moba

"Wij hebben de expertise, FME de contacten"

ENVAQUA is de brancheorganisatie voor bedrijven op het gebied van water- en milieutechnologie. FME geeft de branche, die 125 leden telt, gewicht aan de onderhandelingstafel en zorgt voor een sterke binding met de technologische sector als geheel. "Onze inhoudelijke expertise vormt een gouden combinatie met de ervaring en relaties van FME."

lees envaqua in de spotlight
Voorzitter Erwin Dirkse van ENVAQUA

Uzimet: "Samen op zoek naar nog betere bescherming tegen straling"

Langs De Vliet in Rijswijk is de enige bladloodproducent van de Benelux gevestigd: Uzimet. Lood wordt nog steeds gebruikt in de bouwwereld voor waterkering, maar de ambities van Uzimet reiken verder. Naar de zorgsector. Samen met het Cluster FME Zorg werd een Innovation Tuesday georganiseerd om te kijken naar de toepassingen van lood bij stralingsbescherming. 

lees uzimet in de spotlight
Uzimet

Onze 2.200 lidbedrijven innoveren en produceren elke dag. Wij zijn trots op deze bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en aan de groei van de Nederlandse economie. We stellen ze graag aan je voor. Is jouw bedrijf lid van FME en wil je ook in de schijnwerpers gezet worden? Laat het ons weten, er zijn geen kosten aan verbonden.

mail ons

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten

FME.nl is vernieuwd

De artikelen, diensten en publicaties in Mijn FME zijn verplaatst naar 'Kennis & Advies' in de navigatiebalk. Bovendien hebben we de indeling verbeterd. Al jouw waardevolle tools zoals de beloningsbenchmark, het Cao Platform en onze dashboards zijn nog steeds via het Mijn FME menu toegankelijk.