arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Samenwerken in programma's

Dienst
Handshake

Innovatieve technologie en digitalisering spelen een steeds grotere rol bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Om nog meer technologische oplossingen mogelijk en zichtbaar te maken, verbindt en mobiliseert FME de technologische industrie, stakeholders en de samenleving rond concrete vraagstukken. Dit doen wij onder andere in onze programma's: Landbouw, Voedsel & Water, Energy, en Gezondheid en Zorg.

  • Programma Landbouw, Water & Voedsel - Leiderschap in voedseltransitie
    De voedselketen staat wereldwijd voor enorme veranderingen, ingegeven door allerlei maatschappelijke ontwikkelingen en mogelijk gemaakt door digitalisering. Nederland is een voedselland met een wereldwijde impact. We zijn de tweede voedselexporteur ter wereld. En op het gebied van technologie staan wij als fabrikant en exporteur wereldwijd op de derde plek. Mooie cijfers die we graag willen behouden en waar het FME Cluster Agri & Food vol op inzet.
  • Cluster Energy - Energietransitie als kans voor duurzame groei
    De energietransitie biedt Nederland een unieke kans om de economie duurzaam te moderniseren. De technologische innovatie die ervoor nodig is, biedt perspectief op een duurzame energievoorziening én structurele economische groei. Het FME Cluster Energy brengt alle partijen bij elkaar om samen antwoorden te vinden op de maatschappelijke uitdagingen rondom de energietransitie.
  • Programma Gezondheid en Zorg - Betere zorg door technologie
    FME Gezondheid en Zorg verbindt technologiebedrijven met de zorgketen met als doel het verbeteren van de zorg. De zorg in Nederland behoort tot de beste van Europa. Door technologische ontwikkelingen is er steeds meer mogelijk. Tegelijk blijven de zorgkosten stijgen door de vergrijzing en steeds specialistischere behandelingen. Dat heeft gevolgen voor de inrichting van onze zorg. Hoe zorgen we voor de beste kwaliteit zorg tegen betaalbare kosten?

Samen werken aan oplossingen

Heb jij ook antwoorden op maatschappelijke thema's als voedselvoorziening en -veiligheid, de energietransitie, de leefbaarheid van onze gebouwde omgeving of betere zorg voor iedereen? Sluit je aan bij de clusteraanpak van FME om samen te werken aan oplossingen.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten

FME.nl is vernieuwd

De artikelen, diensten en publicaties in Mijn FME zijn verplaatst naar 'Kennis & Advies' in de navigatiebalk. Bovendien hebben we de indeling verbeterd. Al jouw waardevolle tools zoals de beloningsbenchmark, het Cao Platform en onze dashboards zijn nog steeds via het Mijn FME menu toegankelijk.