Verduurzaming van de mobiliteitssector

Trein

FME-leden in de mobiliteitssector zijn fabrikanten en producenten van machines, aandrijvingen, auto’s en vrachtwagens, en laadinfrastructuur. Zij dragen bij aan de visie van de sector om in 2025 zero-emissie vervoer te realiseren.

De technologische industrie speelt een grote rol in het leveren van onder andere:

 • Hybride-, elektrische-, en waterstofauto’s en bussen en andere vervoersmiddelen
 • Efficiënte aandrijvingen voor trams en treinen
 • Technologie voor laadinfrastructuur
 • Digitale oplossingen voor 'smart mobility'

Daarnaast werken leden van FME aan innovatieve projecten rondom het zoeken naar alternatieve brandstoffen voor mobiliteit, zoals waterstof en metaalpoeder.

FME-leden en hun technologische oplossingen voor de energiesector

Bedrijven uit de technologische industrie zijn volop bezig met innovaties die bijdragen aan de verduurzaming van de energiesector. Lees in hun inspiratiecases hoe zij dit doen.
 

 • DAF: DAF voor zero-emission winkeldistributie
  De ambitie van DAF is zoveel mogelijk elektrische trucks op de markt te zetten. Voor stadsdistributie is de nieuw geïntroduceerde DAF truck interessant voor Albert Heijn, die de doelstelling heeft haar winkeldistributie te verduurzamen met behulp van zero-emission transport.
   
 • Heliox: Heliox levert 13 MW charging infrastructuur voor Schiphol
  Op Amsterdam Airport Schiphol hebben Heliox en VDL samengewerkt om een ​​vloot volledig elektrische bussen te ontwikkelen. VDL leverde de elektrische bussen, Heliox installeerde 109 DC-laders (totaal 13 MW) inclusief 23 dak-laadsystemen van 450 kW en 84 depotladers van 30 kW.