Fabriek van de Toekomst

Fabriek1

De technologische industrieën in Nederland en België staan voor grote uitdagingen. Het leveren van kwaliteit, meegaan met de nieuwe ontwikkelingen, kleine productiereeksen betaalbaar houden, snelheid kunnen garanderen, en duurzaam ondernemen. In samenwerking met Interreg maakt 'De Fabriek van de Toekomst' van deze uitdagingen kansen.

Kleine en middelgrote industrie worden gestimuleerd om samen te innoveren in productietechnologie door kennis en faciliteiten te verbinden en proactief in te zetten. Op deze manier kunnen bij mki-bedrijven innovaties op maat worden ontwikkeld en geïmplementeerd, die hen vervolgens helpen om te transformeren naar een toekomstbestendige fabriek. Wil jij weten of je klaar bent om 'Fabriek van de Toekomst' te zijn? Met de scan krijg je de antwoorden.

doe de scan

Innoveren op maat

Met de 'Fabriek van de Toekomst' kom je in beweging. Doorloop het proces van bedrijfsscan naar implementatie. Kom in contact met experts, gelijkgezinden en laat jouw plan op maat opstellen. Word onderdeel van een benchmark met bedrijven in jouw sector, leer hoe je je kunt onderscheiden als producent, ontdekt hoe je met behulp van nieuwe technologieën beter kunt produceren. Deze bevindingen kunnen vervolgens uitgewerkt worden door erkende kennisinstellingen Met behulp vaneen voucher kan je zo jouw fabriek van de toekomst uitbouwen. Word onderdeel van een Europese Benchmark en deel je kennis met anderen.

Fokus

Partners in het project vanuit Nederland zijn FME, TNO, Brainport Industries en Hightech NL. Vanuit de Vlaamse kant zijn Agoria, Sirris, Flandersmake, OMC en de KU Leuven betrokken.

Logo