Business development manager in de regio Oost-Nederland

Team

Schakel jij graag tussen strategie en implementatie? Ben je ondernemend en heb je ervaring met zakendoen in de technologische industrie? Als je bovendien een teamplayer en uitstekende netwerker bent, zijn wij op zoek naar jou.

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Vanuit groei en inclusie. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen.

Ons team ‘Innovatie en Marktontwikkeling’ is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van regionale, nationale en internationale programma’s die met deze programma’s en projecten substantiële impact hebben op leden en de samenleving. Ter vervanging zijn we voor dit team op zoek naar een: Business Development Manager in de regio Oost-Nederland

FME zet zich niet alleen landelijk, maar ook regionaal in om de slagkracht en verdienkracht van lidbedrijven te vergroten zodat zij de waarde van het FME-lidmaatschap ervaren en een sterke ledenbinding wordt bereikt. In vijf regio’s werkt FME samen met lidbedrijven aan innovatie. Vanuit kantoren in Eindhoven, Arnhem, Groningen en Zoetermeer initiëren en ontwikkelen vijf Business Development Managers innovatieprojecten.

De functie

Als Business Development Manager Oost-Nederland ben je de verbinder in de regio. Altijd werkend vanuit een innovatieperspectief. Je bent nieuwsgierig naar nieuwe technologische ontwikkelingen en wilt ondernemers vooruithelpen. Je initieert innovatieprojecten doordat je een oog hebt voor kansen. Samen met collega’s organiseer je mensen en middelen om aangesloten lidbedrijven in de regio in projecten met elkaar te verbinden. Met als doel het vergroten van de verdienkracht van bedrijven. 

Smart Industry en Smart Working zijn belangrijke thema’s in Oost-Nederland. Je bent direct betrokken bij de regionale smart industry-agenda BOOST en hebt daar een aanjagende rol. Je werkdag bestaat uit het samenwerken met overheden, onderwijsinstellingen en technologische bedrijven in steeds wisselende projectverbanden. Je hebt inzicht in de aanjagende rol van de overheid van innovatieprojecten en helpt mee om de regio Oost-Nederland als innovatieve regio te ontwikkelen.

Werkzaamheden 

 • Uitdagende innovatieprojecten initiëren en realiseren zodat FME-leden zich verbonden voelen met FME. 
 • Een doorlopend project waaraan je zult werken is de European Digital Innovation Hub (EDIH) BOOST Robotics. Daarin geef je sturing aan de activiteiten van een team van innovatiemakelaars en ben je onderdeel van de dagelijkse aansturing.
 • Binnen het project Smart Industry Duitsland verbind je Duitse en Nederlandse industriepartners en bedrijven voor een sterke Europese industrie.
 • Continu bouwen aan een netwerk van alle relevante spelers
 • Organiseren van relevante activiteiten om verbindingen te leggen tussen leden en stakeholders om kennisuitwisseling te bevorderen en elkaar te versterken.

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team dat groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Het team kent een mooie mix van net afgestudeerde professionals, mediors en medewerkers die met hun staat van dienst de organisatie door en door kennen.

De medewerkers bij FME voelen zich thuis en voelen zich continu uitgedaagd hun talent te benutten en in te zetten. Dit is duidelijk voelbaar binnen onze organisatie, wat maakt dat FME een fijne en uitdagende plek is om te werken.  

Wat bieden we? 

 • Een salaris tussen de € 4600,- en € 7500, - Bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring; 
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen op fulltime basis; 
 • Een laptop en mobiele telefoon van FME; 
 • Een lease-auto of mobiliteitsbudget
 • Thuiswerkbudget voor de inrichting van de werkplek van max. € 750,- voor 5 jaar; 
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag; 
 • Een keuzebudget van € 250 op jaarbasis naar rato dienstverband
 • Mogelijkheid tot scholing/ontwikkeling.

Wie ben jij?

Je schakelt graag tussen strategie en implementatie en bent ervaren in het regionaal en nationaal zakendoen in de technologische industrie. Op basis van je ervaring en persoonlijkheid weet je als businesspartner te functioneren voor ondernemers en stakeholders. Je bent altijd op zoek naar kansrijke ontwikkelingen en bent in staat deze te vertalen naar concrete initiatieven en projecten die waarde toevoegen voor onze leden. Verder ben je een uitstekende teamplayer en netwerker die op een slimme manier verbindingen legt om maximale impact te realiseren.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en hebt kennis van de toepassing van consultancy producten.
 • Ondernemerschap is je tweede natuur; je bent acquisitievaardig en commercieel ingesteld.
 • Je bent uitstekend in staat om projecten te leiden.
 • Je beschikt over een uitstekend omgevingsbewustzijn en bent een netwerker.
 • Goede beheersing van de Duitse taal is een pre

Belangstelling?

Neem contact op met Joyce Keizer, Corporate Recruiter,  via: joyce.keizer@fme.nlWil je solliciteren? Stuur je motivatie en CV voor 15 maart naar Joyce Keizer.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.