Junior Policy Advisor Arbeidsmarkt en Diversiteit

Team

Wil jij opkomen voor de belangen van de technologische industrie? Heb je affiniteit met arbeidsmarktthema’s? Ben jij een energieke en verbindende professional die mee wil bouwen aan een eigentijdse en toekomstgerichte arbeidsmarkt? Dan is FME op zoek naar jou!

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Vanuit groei en inclusie. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen. 

Wat ga jij doen?

Jij behartigt de belangen van onze leden pro-actief op jouw dossiers, zoals de hervorming arbeidsmarkt, arbeidsmarkttekorten en diversiteit & inclusie. Je bent zowel van de inhoud als het proces. In de praktijk betekent dit dat je beleid- en lobbytrajecten vormgeeft en daarover veel in contact bent met je netwerk. Je maakt analyses, zet projecten op of participeert in bestaande projecten die relevant zijn voor jouw dossiers. Ook initieer je activiteiten om onze leden beter te ondersteunen op deze thema’s, zoals het gezamenlijk ontwikkelen van een praktische toolbox en inspiratiesessies om diversiteit binnen onze sector te bevorderen.     

Samenwerken is je tweede natuur, zowel intern als extern. Afstemming met leden en het verzamelen en analyseren van data is een belangrijke voorwaarde om te komen tot gedragen standpunten en optimale belangenbehartiging. Intern ben je adviseur, sparringpartner en coördinator. Je ondersteunt de voorzitter, directie en MT bij de belangenbehartiging en het onderhouden van het netwerk. 

Als professionele belangenbehartiger vertaal je relevante ontwikkelingen, waaronder wet- en regelgeving, naar concrete activiteiten. Je zorgt voor een uitstekend netwerk met relevante belanghebbenden en smeedt vernieuwende coalities. Namens FME participeer je in verschillende commissies op jouw expertiseterrein. Je speelt proactief en strategisch in op politieke besluitvorming en heb je zicht op trends in de maatschappij en publieke opinie, die je vertaalt naar de FME lobbystrategie. Je hebt het vermogen om uiteenlopende kennisgebieden snel te ontsluiten en belangen effectief samen te brengen. Je vindt het leuk om hierover te schrijven en te presenteren.  

Wat bieden wij je?

Een afwisselende functie binnen een organisatie en team groot genoeg om het verschil te kunnen maken. En klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME.

Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. We hebben van de coronapandemie geleerd dat 'echt' contact met collega’s, elkaar zien bij het koffiezetapparaat of gewoon even face-to-face sparren tijdens meetings heel belangrijk is. Desalniettemin hebben we ook gezien dat sommige werkzaamheden veel efficiënter vanuit huis kunnen worden gedaan. We werken daarom hybride, ongeveer 60% vanuit huis werken en 40% op kantoor. Voor deze hybride vorm bieden wij een aantrekkelijke thuiswerkregeling. Verder krijg je een goede pensioenregeling en 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen op fulltime basis. 

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een energieke belangenbehartiger met uitstekende communicatieve en analytische vaardigheden. Je bent een goede verbinder en hebt gevoel voor politieke verhoudingen. Verbinden, vernieuwen en ondernemen zijn kernwaarden die bij je passen. 

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde hbo/wo-opleiding en minimaal 1-3  jaar werk- of stage-ervaring op het gebied van arbeidsmarkt en diversiteit.
  • Je hebt kennis van of affiniteit met de technologische industrie en met de thema’s arbeidsmarkt en diversiteit.
  • Je werkt datagedreven en hebt ervaring met het analyseren van vraagstukken.  
  • Je hebt een proactieve houding en weet goed prioriteiten te stellen.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge communicatievaardigheden en je schrijft en presenteert helder. 

Informatie over deze vacature

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem contact op met Carolien van Blitterswijk (teamleider Sterk werkgeverschap) of Joyce Keizer (Corporate Recruiter). 

Belangstelling?

Stuur je sollicitatie met motivatie voor 15 juni naar joyce.keizer@fme.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.