Belangenbehartiger industriebeleid en innovatie

Team

Wil jij opkomen voor de belangen van de technologische industrie die oplossingen biedt voor grote maatschappelijke vraagstukken? Ben jij een ervaren adviseur op het gebied van energie, duurzaamheid en circulariteit en weet je de ontwikkelingen op deze thema’s te vertalen naar beleidsstandpunten en optimale belangenbehartiging voor onze leden? Ben je verder innovatief, verbindend en ondernemend? Dan is FME op zoek naar jou.

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend. Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt.

 

Met een team van 150 gepassioneerde professionals willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Vanuit groei en inclusie. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen. 

Om ons team binnen de afdeling Industriebeleid te versterken zijn we op zoek naar een: Belangenbehartiger Industriebeleid en innovatie

Wat ga jij doen?

Jij behartigt de belangen van onze leden proactief op jouw dossiers, zoals de noodzaak tot verduurzamen in relatie tot de energiekosten en koopkracht van onze leden. Je bent zowel van de inhoud als het proces. In de praktijk betekent dit dat je beleid- en lobbytrajecten vormgeeft en daarover veel in contact bent met je netwerk. Je maakt analyses, zet projecten op of participeert in bestaande projecten die relevant zijn voor jouw dossiers. Ook initieer je activiteiten om onze leden beter te ondersteunen op deze thema’s. 

Samenwerken is je tweede natuur, zowel intern als extern. Afstemming met leden en het verzamelen en analyseren van data is een belangrijke voorwaarde om te komen tot gedragen standpunten en optimale belangenbehartiging. Intern ben je adviseur, sparringpartner en coördinator. Je ondersteunt de voorzitter, directie en het MT bij de belangenbehartiging en het onderhouden van het netwerk. 

Als professionele belangenbehartiger vertaal je relevante nationale en internationale ontwikkelingen, waaronder wet- en regelgeving, naar concrete activiteiten. Je zorgt voor een uitstekend netwerk met politici en relevante stakeholders en smeedt vernieuwende coalities. Je speelt proactief en strategisch in op politieke besluitvorming. Je hebt zicht op trends, veranderingen in de maatschappij en publieke opinie, die je vertaalt naar de FME-lobbystrategie. Je hebt het vermogen om uiteenlopende kennisgebieden snel te ontsluiten en belangen effectief samen te brengen. Je bent pragmatisch ingesteld en hebt een hands-on mentaliteit. 

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team groot genoeg om het verschil te kunnen maken. En klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. 

Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. 'Live' contact met collega’s vinden wij belangrijk. Elkaar zien bij het koffiezetapparaat of gewoon 
Face to face sparren tijdens meetings zorgt voor verbinding, sneller schakelen en creativiteit. Desalniettemin hebben we natuurlijk ook gezien dat sommige werkzaamheden efficiënt
Vanuit huis kunnen worden gedaan. Dat maakt dat wij de mogelijkheid en faciliteiten bieden om deels vanuit huis te werken. Verder beschikken we over een goede pensioenregeling en 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen op fulltime basis. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Zoetermeer.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een ervaren belangenbehartiger met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent een goede verbinder en hebt gevoel voor politieke verhoudingen. Verbinden, vernieuwen en ondernemen zijn kernwaarden die je onderschrijft.

Functie-eisen:

  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding en beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring met relevante projecten.
  • Je hebt kennis van politieke en bestuurlijke besluitvormingsprocessen
  • Je hebt kennis van de thema’s industriepolitiek, innovatiebeleid en de impact van geopolitieke ontwikkelingen voor de industrie.
  • Je hebt een proactieve houding en een hands-on mentaliteit.
  • Je hebt een uitgebreid en relevant netwerk en je bent in staat dit uit te bouwen.
  • Je weet prioriteiten te stellen en om te gaan met deadlines.
  • Je bent een teamspeler en kunt goed samenwerken met medewerkers uit verschillende disciplines.

Belangstelling?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joyce Keizer, corporate recruiter. Wil je solliciteren? Stuur je CV met motivatie voor 3 maart naar Joyce Keizer, 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.