Business development manager onderwijs en arbeidsmarkt, regio Zuid

Team

Ben jij net als wij trots op de Technologische Industrie in Nederland en wil jij een bijdrage leveren aan goed geschoolde professionals en een gezonde arbeidsmarkt voor deze sector? Leg je makkelijk de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en weet je door jouw bevlogenheid de samenwerking tussen deze partijen te optimaliseren? Dan is FME op zoek naar jou.

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Vanuit groei en inclusie. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen.

Om het team Onderwijs en Arbeidsmarkt te versterken zijn voor de regio Zuid op zoek naar een: Business development manager onderwijs en arbeidsmarkt.

De functie

In de functie van business development manager (bdm) onderwijs en arbeidsmarkt focus je

op het bevorderen van de samenwerking tussen de lidbedrijven en het onderwijs op alle niveaus. In deze functie werk je nauw samen met de bdm-Innovatie en de bdm-ledenbinding. Naast de arbeidsmarkt tekorten zijn er tal van technologische ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Deze ontwikkelingen vragen om andere skills en kennis van toekomstige professionals. Samen met de bdm-Innovatie inventariseer je de behoeftes van onze lidbedrijven, jaag je de leercultuur bij de bedrijven aan en weet je door het initiëren van (subsidie) projecten hier praktisch invulling aan te geven.

Deze projecten kunnen variëren van techniekpromotie op het basisonderwijs, innoveren van opleidingen, versterken van diversiteit en inclusiviteit in de bedrijven, het ontwikkelen van trajecten voor zij-instromers of statushouders, de organisatie van Techniekcentra of het versterken van de beroepsoriëntatie in de regio. Daarnaast zoek je aansluiting bij regionale projecten, zoals de regionale aanpak op arbeidstekorten (o.a. Gouden Poort), de inzet van het publieke onderwijs op Leven Lang Ontwikkelen (LLO) en de regionale human capital agenda’s.

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team dat groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Het team kent een mooie mix van net afgestudeerde professionals, mediors en medewerkers die met hun staat van dienst de organisatie door en door kennen.

De medewerkers bij FME voelen zich thuis en voelen zich continu uitgedaagd hun talent te benutten en in te zetten. Dit is duidelijk voelbaar binnen onze organisatie, wat maakt dat FME een fijne en uitdagende plek is om te werken.  

 Daarnaast mag je van ons verwachten 

 • Een salaris tussen de € 4.600,- en € 7.500, - Bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring; 
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen op fulltime basis; 
 • Een laptop en mobiele telefoon van FME; 
 • Een lease-auto of mobiliteitsbudget;
 • Thuiswerkbudget voor de inrichting van de werkplek van max. € 750,- voor 5 jaar; 
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,35,- per dag; 
 • Een keuzebudget voor bestemde doelen gericht op vitaliteit en smart working van € 250,- naar rato dienstverband;
 • Mogelijkheid tot scholing/ontwikkeling.

Wie ben jij?

Jij bent een energieke verbinder met een warm hart voor de Techniek Sector in Nederland. Termen als ‘arbeidsmarktkrapte’, ‘onderwijs’, ‘zij-instromers’, ‘techniekpromotie’ en ‘sterk werkgeverschap’ brengen jou in beweging. Door jouw creativiteit en bevlogenheid, weet je onze lidbedrijven, het onderwijs en andere stakeholders te enthousiasmeren en inspireren en gezamenlijke projecten en activiteiten vorm te geven.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau en hebt ervaring met projecten gericht op Arbeidsmarkt en Scholing.
 • Aantoonbare werkervaring binnen onderwijs en overheid op dit thema (min. 5 jaar)
 • Je beschikt over een netwerk binnen de overheden van de regio waar jij werkzaam gaat zijn.
 • Ondernemerschap is je tweede natuur; je bent acquisitievaardig en commercieel ingesteld.
 • Je bent uitstekend in staat om projecten te leiden.
 • Je beschikt over een uitstekend omgevingsbewustzijn en bent een netwerker.

Belangstelling?

Geef aan voor welke regio je solliciteert en stuur je CV met motivatie voor 21 juli naar joyce.keizer@fme.nl. Ook voor vragen over de functie kun je bij haar terecht.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.