Programmamanager Landbouw, water en voedsel

Vacature

Beschik jij over leiderschapskwaliteiten en kun jij een team vanuit je visie op de toekomst van landbouw, water en voedsel inspireren en stimuleren? Ben jij een energieke, strategische en verbindende programmamanager die mee wil bouwen aan innovatie en duurzame technologische oplossingen in de agri- & food-sector en is het beïnvloeden van de politiek-maatschappelijke agenda jouw kracht? Dan is FME op zoek naar jou!

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Er zijn ruim 2300 bedrijven aangesloten bij FME. Deze bedrijven zijn actief in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. FME mobiliseert en verbindt de technologische industrie voor elke vraag of uitdaging die de wereld van vandaag en morgen heeft. Wij laten zien dat technologie de wereld beter maakt.

Landbouw, water en voedsel is een van onze speerpuntthema’s. Bevolkingsgroei, klimaatverandering en verstedelijking vragen wereldwijd om een transitie. Met Nederland als tweede voedselexporteur en derde technologieleverancier voor agri & food ter wereld, dragen we een verantwoordelijkheid om hiervoor oplossingen te bieden. Ons land is sterk in kennis en expertise op het gebied van voedsel, water, landbouw, gezondheid en technologie. De huidige leidende positie en onze technologische kennis bieden ons de komende decennia alle bouwstenen om verantwoord leiderschap te tonen met nieuwe innovatieve oplossingen voor duurzame, ecologisch verantwoorde en natuur inclusieve landbouw en voedselproductie. De focus ligt op het bijdragen aan een duurzame, circulaire, gezonde maatschappij, waarbij we technologie positioneren als mogelijk middel om te komen tot deze maatschappelijke transitie. Daarbij is het (her)ontwerpen van technologie van belang in samenwerking met de natuur, met de mens als onderdeel daarvan. 

De functie

Als Programmamanager landbouw, water en voedsel speel je een belangrijke rol in het faciliteren van innovatie en duurzame technologische oplossingen. Je initieert en stimuleert programma’s die substantiële impact hebben op onze leden en de samenleving. Dit doe je door het verbinden van leden, (keten)partners, overheid en de samenleving op het gebied van landbouw, water en voedsel. Samen met het team vertaal je de visie naar een strategisch plan met impactvolle programmalijnen, ontwikkelt projecten, genereert en een sterke community en behaalt lobbyresultaten om invulling te geven aan onze missie ‘Laat iedereen ervaren dat technologie de wereld beter maakt’.

Jouw profiel

We zijn op zoek naar een thought leader en innovator die de visie van FME op het gebied van Landbouw, water en voedsel uitdraagt en impactvol vormgeeft. Je bent een team player die strategisch denkt en anderen op een inspirerende wijze mee weet te krijgen. Je bent altijd op zoek naar kansrijke ontwikkelingen en je bent in staat deze te vertalen naar concrete initiatieven die waarde toevoegen voor onze leden.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een hbo-/academisch werk- en denkniveau
  • Je hebt minimaal 5 - 10 jaar werkervaring.
  • Je beschikt over een sterke inhoudelijke expertise en een uitgebreid netwerk op het gebied van landbouw, water en voedsel binnen de technologische industrie.   

Belangstelling?

Stuur je sollicitatie met motivatie voor 1 september naar joyce.keizer@fme.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.