Projectmanager landbouw, water en voedsel

Team

Ben jij een teamspeler en een energieke, ondernemende, proactieve projectmanager met uitstekende communicatieve vaardigheden? Ben jij een bruggenbouwer en gericht op resultaat? Kan jij technologische ontwikkelingen vertalen richting de praktijk? Kan jij een goede match maken tussen de industrie en ketenpartners en met hen samenwerken aan de maatschappelijke thema’s Landbouw, Water en Voedsel? Dan zijn we op zoek naar jou!

FME is dé ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Samen met bedrijven en ketenpartners werkt FME aan projecten die bijdragen aan oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken. We nemen de verantwoordelijkheid om leiderschap te tonen en focussen ons op de grote thema’s waar technologische oplossingen onmisbaar zijn.  Landbouw, Water en Voedsel is een van onze themagebieden. Samen met de industrie en   andere stakeholders werken wij aan innovatieve oplossingen voor duurzame, milieuvriendelijke en natuur inclusieve landbouw en voedselproductie. 

Ter versterking van ons team, zijn we op zoek naar een: Ondernemende Projectmanager Landbouw, Water en Voedsel 

Wat ga je doen?

Als Projectmanager ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig realiseren van en uitvoering geven aan innovatieve projecten binnen ons transitieprogramma Landbouw, Water & Voedsel (LWV). Dit zijn projecten die we samen met bedrijven en andere organisaties uitvoeren. Met een kritische blik onderzoek jij de innovatiekansen binnen deze projecten en identificeer je waar technologie en duurzaamheid samenkomen.  In de uitvoering van je project geef je hier strategisch uitvoering aan door de partijen samen te brengen en te sturen op resultaten.  Belangrijke inhoudelijke thema’s waar we ons op richten zijn: smart farming & horticulture, smart food manufacturing, smart nutrition en smart water solutions. Onze innovatieprojecten realiseren wij op de drie geografische assen: regionaal, nationaal en internationaal. Projecten zijn bijvoorbeeld de Taskforce Toekomstbestendige Stallen, gericht op duurzame stalsystemen en emissiereductie en Handsfree Production in AgriFood gericht op digitalisering en robotisering van de land- en tuinbouw.

Wat bieden wij je?

Je komt bij een organisatie die groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en klein genoeg is om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME en een toekomstbestendige sector. Als projectmanager heb je in de projecten waar jij verantwoordelijk voor bent een belangrijke (inhoudelijke) rol. Daarbij sta je niet alleen, je gaat werken in een multidisciplinair team met gedreven collega’s, en vaak werk je samen met organisaties buiten FME. Dit betekent dat je naast eigen expertise ook veel leert van je collega-specialisten.

Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. We hebben van de coronapandemie geleerd dat "echt" contact met collega's, elkaar zien bij het koffiezetapparaat of gewoon even face-to-face sparren tijdens meetings heel belangrijk is. Toch hebben we ook gezien dat sommige werkzaamheden veel efficiënter vanuit huis kunnen worden gedaan. Dat maakt dat wij de mogelijkheid en faciliteiten bieden om deels vanuit huis te werken.  Ook zal je voor deze functie regelmatig op pad zijn voor bijeenkomsten en gesprekken met ondernemers en andere stakeholders. Voor deze hybride vorm bieden wij een aantrekkelijke thuiswerkregeling. Verder beschikken wij over een goede pensioenregeling en over 40 vakantiedagen op fulltime basis.

Wie ben jij?

Je bent een echte projectmanager, je legt makkelijk contacten, je bent goed in plannen en denkt in oplossingen. Je weet verschillen tussen mensen en belangen te overbruggen, kunt zelfstandig beslissingen nemen en stuurt daarbij op zowel korte als lange termijn resultaten en op impact. Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo- opleiding en je hebt enige ervaring met het uitvoeren en leiden van projecten binnen de thema’s Landbouw, Water, Voedsel. Je hebt een goed gevoel voor de verschillende belangen van de overheid, kennisinstellingen, belangenorganisaties en het bedrijfsleven. Je kan samen met deze stakeholders inhoudelijk een projectplan uitwerken en zorgt dat dit ook wordt gerealiseerd. Verder ben je proactief en ondernemend en kan je goed samenwerken met medewerkers uit verschillende disciplines.  Je beheerst de Engelse taal uitstekend. Bij voorkeur heb je kennis op het gebied van agrotechnologie en ervaring in het bedrijfsleven.

Belangstelling?

Stuur je CV met motivatie voor 20 februari naar Joyce Keizer, Corporate Recruiter. Ook wanneer je eerst meer informatie wilt over deze vacature kan je bij haar terecht.