Senior Project Controller

Bankpas

Ben jij een ervaren Project Controller en op zoek naar een afwisselende baan? Wil je graag werken aan uitdagende maatschappelijke projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Technologische Industrie van Nederland? Lees dan snel verder!

FME

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. FME laat iedereen ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Technologie maakt ons sterker. Het voedt ons, houdt ons gezond en veilig. Zodat we klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.

We komen op voor onze  leden en helpen ze met ondernemen, onderzoeken, verbeteren, vernieuwen en innoveren.

Onze 2.200 leden zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. Verder zijn er 30 brancheverenigingen aangesloten.

Met 160 professionals ondersteunen we onze lidbedrijven bij alle aspecten van hun bedrijfsvoering. Dit doen we op dit moment met name vanuit huis.

De financiële afdeling van FME bestaat uit 10 personen. Ter ondersteuning van deze afdeling zijn we op zoek naar een:

Senior Project Controller (32-40 uur per week)


De functie

In deze functie ben je van verantwoordelijk voor de complete financiële -  en projectadministratie van de kort- en langlopende projecten van FME.

Hierbij kun je denken aan:

  • Opstellen van financiële projectrapportages en projectbegrotingen
  • Opstellen van (financiële) performance en risico analyse van de projecten
  • Administratieve verwerking van de projecten in de financiële administratie
  • Bewaken van de projectbudgetten, en waar nodig budget wijzigingen voorstellen
  • Opstellen van eindafrekeningen conform subsidievoorwaarden en afstemmen hiervan met de externe accountant

Verder ben je een sparringpartner voor de projectmanagers. Je adviseert, informeert en begeleidt hen op het gebied van de financiële en fiscale zaken rondom het project. Verder onderhoud je contacten met externe stakeholders, zoals de subsidieverstrekkers en begeleid/coach je directe collega’s bij de werkzaamheden.

Jouw profiel

Je hebt een goed ontwikkeld cijfermatig inzicht, bent analytisch, gestructureerd, nauwkeurig, kritisch en vindt het leuk om collega’s te begeleiden. Je weet op een tactische manier je omgeving in beweging te krijgen, zodat jij kunt beschikken over de informatie die jij nodig hebt. Daarnaast ben je kritisch en doortastend ten aanzien van gepresenteerde informatie en biedt adequaat weerwoord indien deze informatie niet voldoende is of bepaalde procedures niet worden nageleefd. Ook ben je communicatief vaardig en weet je de juiste balans aan te brengen door een kritische houding en door samen met het team te zoeken naar oplossingen. Jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen is voor jou vanzelfsprekend.

Functie-eisen

  • Een afgeronde hbo-opleiding SPD, BE of AC
  • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring in de (subsidie) projecten
  • Ervaring met Twinfield en Basecone is een pré
  • Kennis van staatssteun regels is een pré

Wij bieden

Een uitdagende positie binnen een gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Als grootste netwerkorganisatie binnen de technologische industrie biedt FME een krachtige thuisbasis voor afwisselend en uitdagend werk. Daarnaast organiseren we veel informele activiteiten met collega’s: kortom een prima work-life-balance bij een dynamische en collegiale werkgever.

Salaris

Wij bieden een salaris aan van maximaal € 5.108,- op basis van een fulltime dienstverband. FME biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met onder meer 40 verlofdagen bij een fulltime dienstverband, goede thuiswerkfaciliteiten en een uitstekende pensioenvoorziening.

Belangstelling?

Stuur je sollicitatie met motivatie naar joyce.keizer@fme.nl.