Stagiair Energie, Duurzaamheid en Circulariteit in de technologische industrie

Stage FME

Ben jij op zoek naar een dynamische afstudeerstage in de richting van energie, duurzaamheid en circulariteit? Ben je analytisch ingesteld, doe je graag onderzoek en weet je de samenhang tussen thema’s en projecten te vertalen naar een gedegen advies?

Vind je het verder leuk om hands-on te ondersteunen bij projecten op het gebied van verduurzaming van de technologische industrie? Dan hebben wij dé perfecte stage voor jou.

Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie en gevestigd in Zoetermeer. Er zijn ruim 2.200 bedrijven en 30 thematische branches bij aangesloten.

FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt. Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Vanuit groei en inclusie. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen.

Op onze afdeling Innovatie zijn we op zoek naar een: Stagiair Energie, Duurzaamheid en Circulariteit in de Technologische Industrie

(Afstudeer)stage bij FME

  • Duur: 6 maanden
  • Startdatum: januari/februari 2023
  • Aantal dagen: 3-5 dagen in de week

Wat ga je doen?

Als stagiair bij FME ga je voor je hoofdopdracht aan de slag met het in kaart brengen en analyseren van de verschillende projecten, programma’s en themalijnen van ons programma 'Energie, Duurzaamheid en Circulariteit'. Dit doe je middels onderzoek en interviews. Vervolgens zal je een vergelijkende analyse doen en breng je advies uit over de samenhang tussen de projecten en hoe we dit kunnen verbeteren. Daarbij denk je mee over een gedegen communicatiestrategie en ontwikkel je mede de inhoud hiervan. Tot slot krijg je de mogelijkheid om te ondersteunen op en meer te leren over andere projecten, zoals bijvoorbeeld het in kaart brengen van de verduurzamingsmogelijkheden voor onze leden.

Jouw profiel

We zijn op zoek naar iemand die intrinsiek gemotiveerd is om met duurzaamheid en de energietransitie aan de slag te gaan. Je bent breed geïnteresseerd, zelfstandig en proactief. Gezien de vele stakeholders die binnen en buiten onze organisatie betrokken zijn bij de projecten, zijn wij op zoek naar iemand die communicatief sterk is en zich staande weet te houden in gesprekken.

Opleiding en vaardigheden

  • Wo- of hbo studie gericht op de thema’s energie, duurzaamheid en circulariteit, (internationaal) business, organisatiewetenschappen
  • Zelfstandig en proactief
  • Flexibel en creatief
  • Sterke analytische vaardigheden
  • Spreekt, naast Nederlands, Engels en/of Duits

Wat wij bieden

Wij bieden je een aantrekkelijke stagevergoeding, een prettige kantooromgeving en een laptop en telefoon om thuis te kunnen werken. Daarnaast zijn we een organisatie en team groot genoeg om het verschil te kunnen maken. En klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Wij werken aan programma’s in multidisciplinaire teams waarbij je ook als stagiair een belangrijke rol speelt. Dat betekent dat je eigen expertise inbrengt en veel leert van je collega’s.

Ons hoofdkantoor bevindt zich in Zoetermeer. We zijn op zoek naar een stagiaire die minimaal 4 dagen per week beschikbaar is. Je krijgt de mogelijkheid om 2 dagen vanuit huis te werken en 2 dagen op onze locatie in Zoetermeer. 

Belangstelling?

Voor inhoudelijke vragen over de stage kun je terecht bij Aafke Mak, Programmamanager Energie, Duurzaamheid en Circulariteit. Wil je solliciteren naar deze stage? Stuur je CV met motivatie voor 15 december naar Joyce Keizer.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.