arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Oxycom introduceert eigen koelsysteem

15 augustus 2018
Oxycom

Oxycom introduceerde begin 2017 zijn eigen koelsysteem IntrCooll. Sinds kort levert Technisch Handelsbureau Rensa voor Nederland de IntrCooll-systemen van Oxycom. Het eerste gezamenlijk project was de installatie van het koelsysteem bij BMI-Thegon in Baak. Dit koelsysteem werd in april opgeleverd door Verhey Toldijk.

"Veel gebouwen hebben problemen op het gebied van luchtbeheersing. Enerzijds moet er voldoende koeling zijn om de warmtelast weg te nemen, anderzijds moet er voldoende ventilatie zijn om een gezond binnenklimaat te garanderen", aldus Hans Reinders, directeur van Oxycom Fresh Air.

Oplossing

Met verschillende IntrCooll uitvoeringen wordt een oplossing geboden voor dit probleem. Dit gebeurt volgens de producent met een uniek en natuurlijk koelproces waarbij geen HCFC-koudemiddelen aan te pas komen. Het principe is gebaseerd op natuurlijke koeltechniek die uitgaat van verdamping van water. Het systeem kan grote hoeveelheden lucht koelen, verwarmen, verversen en filteren, met 90 procent energiebesparing. In tegenstelling tot de reeds bekende directe adiabatische verdampingssystemen wordt de vochtinhoud van de lucht beperkt door een tweetraps koeltechniek, waardoor het comfort sterk verbetert. Daarnaast ontwikkelde het Raalter bedrijf de IntrCooll 4Seasons-unit die te gebruiken is voor alle seizoenen.

Rensa is als technische groothandel actief in de markt van verwarming en ventilatie. Sinds kort levert dit bedrijf ook de verschillende types IntrCooll modellen met capaciteiten van 6.500 en 15.000 kubieke meter per uur en de IntrCooll 4Seasons. De engineers van Rensa Techniek adviseren en ondersteunen de installateur bij een projectaanvraag. Het eerste gezamenlijke project vond plaats bij BMI-Thegon in Baak waar vijf IntrCooll units van 15.000 kubieke meter per uur werden geïnstalleerd. Daarnaast zijn er ook al acht stuks IntrCooll 4Seasons-units succesvol geïnstalleerd. 

Bron: vraagenaanbod.nl

Sluiten