arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Oxycom Raalte genomineerd voor titel Nationaal Icoon

11 juni 2019
Oxycom

Oxycom Fresh Air in Raalte is een van de genomineerden voor de titel Nationaal Icoon. De titel wordt driejaarlijks toegekend aan bedrijven met baanbrekende innovaties waar Nederland in de toekomst de wereld mee kan veranderen. Hans Reinders, directeur-eigenaar van Oxycom is verguld met de nominatie: "We beschouwen het als een enorme eer dat onze producten voor natuurlijke luchtbeheersing in gebouwen op deze manier worden gewaardeerd."

Finalisten
De genomineerden tijdens GES2019 met onder andere Hans Reinders, CEO Oxycom, derde van links

Het Overijsselse bedrijf Oxycom Fresh Air ontwikkelt luchtbehandelingssystemen op basis van een gepatenteerde koelingstechnologie. De producten maken gebruik van waterverdamping om een schoon, natuurlijk en comfortabel klimaat in grote gebouwen te beheersen. De systemen zijn in staat om het energieverbruik in gebouwen en de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Ze zijn tot 80% energiezuiniger dan traditionele airco’s.

Frisse, schone lucht

Oxycom is met name actief in het Midden-Oosten en Europa. Hans Reinders: “We hebben al een behoorlijke naam opgebouwd in gebieden waar het heel heet is, zoals Dubai en Saoedi-Arabië. Maar de zomer van 2018 laat duidelijk zien dat de behoefte aan onze installaties dichterbij ook alleen maar toeneemt. Ook hier in Nederland voorzien onze producten al talloze fabriekshallen en andere utiliteitsgebouwen van frisse, schone lucht.”

Over de verkiezing

De uitvinding van Bluetooth. De bouw van de Deltawerken. Nationale Iconen hebben de potentie van deze klasse te worden. De verkiezing van de Nationale Iconen onderstreept de Nederlandse ambities om als Europees innovatieleider toonaangevend te blijven. Verantwoordelijk voor de competitie zijn het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De winnaars van 2019 worden in september bekendgemaakt.

Nationale iconen
Sluiten