arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

PANalytical lanceert multifunctioneel röntgenanalyse instrument Zetium

15 december 2015

PANalytical lanceerde in maart 2015 op Pittcon (New Orleans, LA) Zetium, een nieuw en baanbrekend röntgenfluorescentie instrument voor elementanalyse. Zetium is het eerste röntgensysteem waarin meerdere röntgentechnologieën (golflengte- en energie-dispersief röntgenfluorescentie èn röntgendiffractie) geïntegreerd zijn.

Zetium is PANalytical’s eerste röntgensysteem waarin meerdere röntgentechnologieën geïntegreerd zijn. Simon Milner, product marketing manager XRF, licht toe: "In het nieuwe systeem komen drie aanvullende technologieën bij elkaar, zijnde golflengte- (WD) en energie-dispersief (ED) röntgenfluorescentie èn röntgendiffractie. Dit maakt de Zetium spectrometer uniek en uitermate flexibel en geschikt voor verschillende industrieën zoals cement, petrochemie, polymeren en metaal." De bijbehorende intelligente en intuïtieve software is door PANalytical doorontwikkeld, zodat gebruikers van alle niveaus snel en gemakkelijk met de nieuwe Zetium aan de slag kunnen.

Technisch gezien was het combineren van de technologieën niet eens zo lastig. Maar de uitdaging zat in een dusdanig naadloze integratie, dat het systeem niet alleen een WD of ED resultaat zou geven. De technieken zijn nu zodanig geïntegreerd dat, zonder dat de gebruiker extra handelingen hoeft te verrichten, de materiaal analyse tot 50% sneller een preciezer (met factor 2 gegroeid) en meer robuust (geen element wordt gemist) resultaat oplevert.

Sluiten