arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Pas Reform viert 100-jarig jubileum en ontvangt 'Koninklijk' predicaat

13 november 2019
Pas Reform

Pas Reform bestaat dit jaar 100 jaar. Ter ere van dit jubileum ontving het bedrijf op vrijdag 8 november het predicaat 'Koninklijk' van de heer John Berends, Commissaris van de Koning. De titel werd uitgereikt door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Volgens strikte historische regels wordt het predicaat 'Koninklijk' alleen gegeven aan bedrijven die al meer dan 100 jaar bestaan ​​en een grote invloed hebben op de industriële sector waarin zij actief zijn. Om in aanmerking te komen voor het predicaat, moest Pas Reform dan ook aantonen dat het een belangrijke zakelijke bijdrage in zijn regio heeft geleverd en dat het werk volgens de hoogst mogelijke normen wordt uitgevoerd.

Het predicaat werd overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het distributie- en trainingscentrum van Pas Reform in Doetinchem, in aanwezigheid van meer dan 600 gasten.

"We zijn vereerd dat Zijne Majesteit de Koning ons het predicaat 'Koninklijk' heeft toegekend," zegt Harm Langen, CEO van Pas Reform. 

"Het is een bekroning na 100 jaar ondernemerschap en het is bedoeld voor iedereen die heeft bijgedragen aan de groei van dit geweldige bedrijf in de afgelopen eeuw."

Het begon allemaal op 9 januari 1919 in Zeddam, toen Gerrit Pas zijn eerste broedmachine bouwde - een eenvoudige houten kast op poten, met petroleumgestookte verwarming. Gerrit had destijds niet kunnen voorzien dat een eeuw later zijn familiebedrijf zou zijn uitgegroeid tot een toonaangevende wereldspeler op het gebied van broederijtechnologie. Het bedrijf heeft klanten in meer dan 100 landen met broederijen die miljoenen gezonde eendagskuikens per week kunnen produceren.

Bekijk hier de ontwikkeling die Pas Reform heeft doorgemaakt in 100 jaar

"Pas Reform heeft een zeer goede uitgangspositie voor verdere groei", zegt Harm Langen. "We ondersteunen onze klanten met een compleet, duurzaam en geïntegreerd product- en servicepakket. Deze innovatieve, datagestuurde oplossingen geven de broederij meer controle over het broedproces."

Sluiten