arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Poeth Solids Processing komt met hoge capaciteit Z-Conveyor

5 april 2016

De kosten voor het explosieveilig maken van bekertransportsystemen zijn tot wel drie maal hoger dan de transportsystemen zelf. Daarom ontwikkelde Poeth Solids Processing uit Tegelen de nieuwe kostenbesparende Z-Conveyor om bulk solids met een hoge capaciteit tot grote hoogte te transporteren. De Z-Conveyor voorkomt kostbare investeringen in ATEX beveiliging. Het systeem is bovendien energiezuinig en geschikt voor breukgevoelige producten. Bijkomend voordeel zijn de lagere bouwkosten.

Kostenbesparend alternatief voor explosiegevoelig bekerelevatortransport

Droge organische stoffen zijn van nature explosiegevoelig. Dit gevaar ontstaat vooral als ze worden getransporteerd bij snelheden van meer dan 1 m/s. Bekerelevatoren bewijzen hun dienst als producten verticaal moeten worden getransporteerd. Deze systemen functioneren echter alleen bij snelheden vanaf circa 2 m/s. Daardoor moeten bekerelevatoren verplicht worden uitgevoerd met steeds strengere en kostbaardere ATEX veiligheidsmaatregelen. De kosten voor bijvoorbeeld ontkoppelingen, explosieonderdrukking, -ontlasting, scheefloopbeveiliging, automatisering- en onderhoud van bekerelevatoren zijn op dit moment zelfs tot drie maal hoger dan de transportsystemen zelf. Daarom ontwikkelde Poeth Solids Processing een nieuw systeem voor het horizontaal, verticaal en/of diagonaal transport van explosiegevoelige droge stoffen waarmee hoge kosten voor ATEX beveiliging voorkomen worden.

"Energiezuinig, behoedzaam transport zonder kosten voor kelders en opbouw."

De nieuwe Z-Conveyor van Poeth heeft door haar slimme ontwerp een hoge beladingsgraad. Daardoor kent de Z-Conveyor een hoge capaciteit van 45 m³ tot 220 m³ per uur. Onder andere omdat de Z-Conveyer uitstekend functioneert bij snelheden ruim onder de 1 m/s, zijn risico’s voor explosiegevaar uitgesloten. Daardoor zijn hoge investeringen in de steeds strengere ATEX beveiliging niet nodig (onder andere kosten door de nieuwe CEN 305 wetgeving). De nieuwe Z-Conveyor kan worden gebouwd zonder dakopbouw, kelders of putten die bij bekerelevatoren vaak cruciaal zijn. Ook die kostenbesparing maakt de Z-Conveyor een slim alternatief voor bekertransport. De Z-Conveyor transporteert poeders, korrels en granulaten behoedzaam. Daardoor is het nieuwe transportsysteem van Poeth bijzonder geschikt voor breukgevoelige grondstoffen zoals mout, gerst, maïs, melkpoeders, koffie, thee, cacao, soja, geperste pellets en geëxtrudeerde producten. De Z-Conveyor van Poeth is energiezuinig en bespaart zelfs tot 90% energie ten opzichte van pneumatisch transport. Het systeem is geschikt voor transporten tot hoogten van meer dan 10 meter.

Sluiten