arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Printed circuit boards assemblies

5 april 2016

Het assembleren van gedrukte bedradingskaarten (printed circuit board assemblies) voor de elektronicawereld lijkt een standaardproces. Ondanks de hoge mate van automatisering blijft het werk voor gekwalificeerde experts. Tbp electronics heeft deze in huis: voor het ontwerp tot het testen van het product, voor inkoop van componenten tot en met kwaliteitsbewaking. Het resultaat: een perfect product, op de juiste tijd geleverd voor een marktconforme prijs.

Stromingsmeters voor het grote werk

Een van onze opdrachtgevers is KROHNE ALTOMETER uit Dordrecht. Deze van oorsprong Duitse producent biedt al sinds de oprichting in 1921 meetoplossingen voor de industriële (proces)wereld. De Nederlandse vestiging, verkoopt, produceert en kalibreert een deel van het brede leveringsprogramma, en heeft enige tijd geleden een wel heel bijzondere meter ontwikkeld: de Multiphase Flowmeter, een instrument om on the flow resultaten te meten in de olie-industrie. De eerste serie is het derde kwartaal 2015 met succes (op water) gekalibreerd op de XCaliber flow loop. De pcba’s die in de flowmeter zitten worden geassembleerd bij tbp electronics.

Toegevoegde waarde in de vorm van Design for eXcellence (DfX)

KROHNE heeft gedurende de ontwikkeling van de flowmeter meerdere concepten de revue laten passeren, en ook gebouwd. In het definitieve project zitten vier verschillende pcba's, exclusief de pcba in de voeding die de spanning levert voor het aansturen van zender en ontvanger en het display voor het presenteren van de meetwaarden. Het ontwerp maakte KROHNE binnenshuis, maar voor de productie zochten zij partners. Zo besteedden zij het maken van de lay-out uit aan derden. Er  heeft eerst een uitgebreid onderzoek plaatsgevonden naar een goede EMS-partner. Uit dit onderzoek kwam tbp als beste uit de bus vanwege de hoge kwaliteit van het werk. Eén van de meest in het oog springende pluspunten bij tbp vindt KROHNE de toegevoegde waarde in de vorm van DfM (Design for Manufacturing) en DfT (Design for Testing) op het moment dat zij zich melden met een nieuw product. Niet alleen die DfX-adviezen vinden zij waardevol, ook de betrokkenheid van de inkopers bij tbp.

KROHNE
"Als ontwerper heb je niet altijd zicht op wat er gebeurt in de markt en dan is het wel zo prettig als je adviezen krijgt over bijvoorbeeld de beschikbaarheid van componenten in de (nabije) toekomst."

Sluiten