Programmamanager Data Technologieën

Data

Beschik jij over uitgebreide expertise op het gebied van data technologieën en zie jij het als een uitdaging om zoveel mogelijk bedrijven de meerwaarde daarvan te laten ervaren? Ben je in staat om de mogelijkheden van o.a. data science en kunstmatige intelligentie concreet te vertalen naar toepassingen in de dagelijkse praktijk van onze lidbedrijven? Weet jij bovendien op inspirerende wijze onze leden, (keten)partners, overheid en samenleving met elkaar te verbinden? Dan is FME op zoek naar jou!

FME

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. FME laat iedereen ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Technologie maakt ons sterker. Het voedt ons, houdt ons gezond en veilig. Zodat we klaar zijn voor de uitdagingen van morgen. 

We komen op voor onze  leden en helpen ze met ondernemen, onderzoeken, verbeteren, vernieuwen en innoveren. 
 
Onze 2.200 leden zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. Ook zijn er 30 brancheverenigingen bij FME aangesloten.  
 
Met 140 professionals ondersteunen we onze lidbedrijven bij alle aspecten van hun bedrijfsvoering.  
 
Om het team Technologische Transities te versterken, zijn we op zoek naar een: 

Programmamanager voor het thema Data Technologieën

De functie 

Data technologieën hebben een enorme potentie voor bedrijven binnen de technologische industrie. Het maakt zowel productieprocessen als producten slimmer, efficiënter en effectiever. Het betekent onder meer hogere output, betere kwaliteit van producten, minder verspilling van grondstoffen en energie, veiligere werkomstandigheden, minder downtime van productiemiddelen en betere samenwerking tussen mens en machine. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Data technologieën dragen dan ook in belangrijke mate bij aan het toekomstig succes van onze sector en daarmee aan de internationale concurrentiepositie van Nederland. 

De programmamanager wordt daarom verantwoordelijk voor het realiseren van FME’s ambitieuze doelstelling op dit gebied: het versnellen van brede toepassing van data technologieën binnen de technologische industrie. Zodat onze leden de koplopers van de toekomst worden en blijven. Je ontwikkelt daartoe een strategie om aan die doelstelling invulling te geven en start initiatieven met, door en voor lidbedrijven, zowel de beginners als de gevorderden. Je zoekt daarbij de samenwerking met FME-collega’s, met onze lidbedrijven en met externe partners om optimaal invulling te geven aan deze missie. 

Jouw profiel  

Je denkt strategisch, hebt visie en bent in staat om mensen daarin mee te krijgen. Je bent uitstekend op de hoogte van de kansen en mogelijkheden die data technologieën aan onze bedrijven bieden, je loopt daarin voorop. Je bent goed in staat de complexe materie te vertalen naar de dagelijkse praktijk van ondernemers met betrekkelijk traditionele productieprocessen en hen te helpen om de eerste stappen te zetten. En je bent ook een gewaardeerd sparring partner voor onze high tech-lidbedrijven die voorop lopen als het gaat om de toepassing van sensoring, machine learning of predictive maintenance. Je bent een uitstekende netwerker die op een slimme manier verbindingen legt om maximale impact te realiseren. Je kunt goed organiseren, bent klantgericht, ondernemend en proactief. Je bent een energieke persoonlijkheid, innemend, positief en daadkrachtig. Collega’s en medewerkers van onze lidbedrijven werken graag met je samen omdat ze je inspirerend vinden en omdat je doet wat je zegt. 

Functie-eisen  

  • Je hebt minimaal een hbo/academisch werk- en denkniveau.
  • Je hebt minimaal 5-10 jaar werkervaring.
  • Je beschikt over een sterke inhoudelijke expertise.
  • Je beschikt over een uitgebreid netwerk op het gebied van data technologieën.

Wij bieden 

Een uitdagende positie binnen een gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid, ruimte voor initiatief en voor persoonlijke ontwikkeling. Als grootste netwerkorganisatie binnen de technologische industrie biedt FME een krachtige thuisbasis voor afwisselend en uitdagend werk. FME biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met onder meer 40 verlofdagen, goede thuiswerkfaciliteiten en een uitstekende pensioenvoorziening. Daarnaast organiseren we veel informele activiteiten met collega’s. Kortom, een prima work-life-balance bij een dynamische en collegiale werkgever.  

Salaris

Wij bieden een salaris van minimaal € 4.400,- tot een maximum van € 7.200,- op basis van een fulltime dienstverband. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de tijdelijke aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.   

Belangstelling? 

Stuur je sollicitatie met motivatie naar joyce.keizer@fme.nl
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.