Projectmanager Landbouw, Water en Voedsel

Team

Ben jij een energieke projectmanager met uitstekende communicatieve vaardigheden die graag opereert op het snijvlak van het bedrijfsleven, de overheid en ketenpartner? Ben jij op de hoogte van technologische ontwikkelingen in de landbouw, tuinbouw, voedselverwerkings- en voedingsmiddelenindustrie en heb je de ambitie om deze ontwikkelingen te vertalen naar werkbare en duurzame oplossingen voor onze lidbedrijven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

FME is dé ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Samen met bedrijven en ketenpartners werkt FME aan projecten die bijdragen aan oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken. We nemen de verantwoordelijkheid om leiderschap te tonen en focussen ons op de grote thema’s waar technologische oplossingen onmisbaar zijn. 

Landbouw, Water en Voedsel is een van onze themagebieden. Samen met de industrie, het bedrijfsleven en andere stakeholders werken wij aan innovatieve oplossingen voor duurzame, milieuvriendelijke en natuur inclusieve landbouw en voedselproductie. Voor het team Landbouw, Water en Voedsel zijn we op zoek naar een: Projectmanager Landbouw, Water en Voedsel.

Wat ga je doen?

Als Projectmanager ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig realiseren van en uitvoering geven aan innovatieve projecten binnen ons transitieprogramma Landbouw, Water en Voedsel (LWV). Dit zijn projecten die we samen met bedrijven, overheid en andere organisaties uitvoeren. FME is in veel van deze projecten initiator en coördinator en daarmee verantwoordelijk voor de samenwerking en koers van de projecten. Met een kritische blik onderzoek jij als projectmanager de innovatiekansen binnen deze projecten en identificeer je waar technologie en duurzaamheid samenkomen. In de uitvoering van je project geef je hier strategisch uitvoering aan door de partijen samen te brengen en te sturen op resultaten.  

Onze innovatieprojecten realiseren wij op de drie geografische assen: regionaal, nationaal en internationaal. Projecten zijn bijvoorbeeld de Taskforce Toekomstbestendige Stallen, gericht op duurzame stalsystemen en emissiereductie en NXTGEN Hightech Agrifood gericht op digitalisering en robotisering van de land- en tuinbouw en voedselverwerkingsindustrie.

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team dat groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Het team kent een mooie mix van net afgestudeerde professionals, mediors en medewerkers die met hun staat van dienst de organisatie door en door kennen.

De medewerkers bij FME voelen zich thuis en voelen zich continu uitgedaagd hun talent te benutten en in te zetten. Dit is duidelijk voelbaar binnen onze organisatie, wat maakt dat FME een fijne en uitdagende plek is om te werken.  

Daarnaast mag je van ons verwachten 

 • Een salaris tussen de € 3.100,- en € 5.800, - Bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring; 
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen op fulltime basis; 
 • Een laptop en mobiele telefoon van FME; 
 • Thuiswerkbudget voor de inrichting van de werkplek van max. € 750,- voor 5 jaar; 
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag; 
 • Een keuzebudget van € 250 in 2023,-, na rato dienstverband, voor bestemde doelen gericht op vitaliteit en
 • Mogelijkheid tot scholing/ontwikkeling.

Wie ben jij?

Je bent een echte projectmanager, je legt makkelijk contacten en je bent goed in plannen en denkt in oplossingen. Je weet verschillen tussen mensen en belangen te overbruggen, kunt zelfstandig beslissingen nemen en stuurt daarbij op zowel korte als lange termijn resultaten en op impact.

Opleiding en ervaring

 • Je beschikt over een afgeronde HBO/WO opleiding
 • Je hebt enige ervaring met het uitvoeren en leiden van projecten binnen de landbouw – en voedselverwerkende industrie.
 • Je hebt een goed gevoel voor de verschillende belangen van de overheid, kennisinstellingen, belangenorganisaties en het bedrijfsleven.
 • Je kan samen met deze stakeholders inhoudelijk een projectplan uitwerken en zorgt dat dit ook wordt gerealiseerd.
 • Je bent proactief en ondernemend en kan je goed samenwerken met medewerkers uit verschillende disciplines. 
 • Je beheerst de Engelse taal uitstekend.

Je standplaats is Zoetermeer, maar wij werken gedeeltelijk vanuit huis.

Informatie over deze vacature

Joyce Keizer, Corporate Recruiter, joyce.keizer@fme.nl

Belangstelling?

Stuur je sollicitatie met motivatie voor 20 december naar joyce.keizer@fme.nl