arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Raad van Kinderen Tata Steel presenteert bevindingen aan directie

6 december 2016

Onder begeleiding van prinses Laurentien heeft de Raad van Kinderen van Tata Steel vandaag zijn bevindingen gepresenteerd aan de directie van het staalbedrijf in IJmuiden. De Raad van Kinderen heeft zich beziggehouden met het thema duurzame inzetbaarheid. In hun presentatie gaven ze antwoord op de vraag wat mensen nu en in de toekomst nodig hebben om fijn te kunnen werken en hoe Tata Steel daarvoor kan zorgen. De kinderen komen uit groep 8 van de Franciscus School in IJmuiden.

De Raad van Kinderen vindt dat Tata Steel letterlijk en figuurlijk meer kleur kan krijgen. Verder moet het bedrijf ook populairder worden onder vrouwen en vinden de kinderen het belangrijk dat er voldoende groen is voor de werknemers om in de lunchpauze te kunnen ontspannen. Afgesproken is dat de Raad van Kinderen gaat helpen bij het organiseren van de volgende editie van Girls’ Day bij Tata Steel. Theo Henrar, directievoorzitter van Tata Steel Nederland, prees de echtheid van de ideeën van de kinderen.

Raad van Kinderen

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien. Tata Steel vindt net als deze stichting dat het belangrijk is kinderen een stem te geven in hun eigen toekomst. Daarom wil Tata Steel kinderen uit de omgeving van het staalbedrijf betrekken bij het vinden van oplossingen voor strategische dilemma’s. Het initiatief van prinses Laurentien past goed bij het omgevingsbeleid van Tata Steel, dat als thema 'Future Generations' heeft.

Tata Steel
Sluiten