arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Reactie FME op NOW 2.0

20 mei 2020
Ineke

FME haalt opgelucht adem dat de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) doorgezet wordt. FME heeft daar bij het kabinet lang op aangedrongen, te meer omdat de technologische industrie een sector is waarin de hardste klappen pas later dit jaar komen.

Om- en bijscholen

Het beschikbaar stellen van 50 miljoen euro en een inspanningsverplichting voor werkgevers om medewerkers te laten bij- en omscholen, kan op goedkeuring van FME rekenen. FME-voorzitter Ineke Dezentjé: "Het is belangrijk dat mensen die tijdelijk geen werk hebben, zich kunnen laten bij- en omscholen. Dat kan uitstekend via de (digitale) schoolbank, zodat zij met ge-update skills later weer aan het werk kunnen."

"Het is belangrijk dat mensen die tijdelijk geen werk hebben, zich kunnen laten bij- en omscholen."

Recessie gaat banen kosten

De helft van onze bedrijven geeft aan personele maatregelen niet uit te kunnen sluiten. Het schrappen van de correctie bij ontslag binnen de nieuwe NOW-regeling is onvermijdelijk. "We komen in een volgende fase waarin bedrijven zich moeten kunnen aanpassen aan de nieuwe realiteit. De recessie die we verwachten, gaat banen kosten. Wat moet dat moet, om faillissement te voorkomen, anders zitten straks nóg meer mensen zonder werk", zegt Dezentjé.

"Wat moet dat moet, om faillissement te voorkomen, anders zitten straks nóg meer mensen zonder werk"

Nadenken over NOW 3.0

Er ligt een enorme economische recessie op de loer en bedrijven gaan nog lang last hebben van de uitwassen van de coronacrisis. Overheidsmaatregelen zullen nodig blijven, waarschijnlijk minimaal tot ver in 2021. Daarom is het belangrijk dat er nu al nagedacht wordt over een NOW 3.0 die een structureel karakter moet krijgen.

Sluiten