arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Recordaantal nieuwe leerlingen op bedrijfsschool Tata Steel

20 september 2017

In september 2017 begonnen op de bedrijfsschool van Tata Steel, de Academy, maar liefst 86 nieuwe leerlingen met hun opleidingen Werktuigbouwkunde, Procestechniek en Elektrotechniek. Dat is een nieuw record. Voor Werktuigbouwkunde begonnen zelfs twee klassen tegelijk. Het aantal aanmeldingen is vijf keer zo groot als het aantal beschikbare plekken.

Nieuwe technologieën

“Wij besteden veel aandacht aan nieuwe technologieën in onze opleidingen”, aldus Fabienne Hendricks, manager van de Academy. “Zo staan er al een tijdje 3D-printers in de praktijklokalen. En vanaf dit schooljaar introduceren we voor alle leerlingen lessen in robotica. Op die manier zorgen we ervoor dat de medewerkers van ons bedrijf klaar zijn voor de toekomst.”

Leren in de praktijk

Tata Steel zorgt dat er veel individuele aandacht is voor de leerlingen en houdt de klassen klein. De focus ligt op het opdoen van praktijkervaring. Leerlingen gaan in de praktijklokalen van de Academy aan de slag met alle technische installaties die (op een grotere schaal) in het staalbedrijf aanwezig zijn. Gedurende de MBO-3 en MBO-4 opleidingen brengen de leerlingen twintig procent van hun tijd in de klas door. De overige tachtig procent wordt hun technisch inzicht gestimuleerd en vergroot in de praktijklokalen of in de fabrieken van het staalbedrijf. De theorielessen worden verzorgd door docenten van het Nova College.

De opleidingen van de bedrijfsschool van Tata Steel zijn toegankelijk voor iedereen met een vmbo-diploma (kader, GL of TL) of met een overgangsbewijs havo 3 – havo 4 (met voldoendes voor natuurkunde en wiskunde). In oktober 2017 en in januari en februari 2018 beginnen de volgende nieuwe klassen van de opleiding Procestechniek.

Sluiten