arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Revolutionaire mestrobot voor dichte stalvloeren

12 juni 2018

De Discovery Collector is speciaal ontworpen voor stallen met een gesloten vloer en werkt revolutionair anders dan een traditionele mestschuif. De Collector duwt de mest niet vooruit, maar zuigt het op. De mestophoping - waar koeien in staan - is hiermee verleden tijd. Zo wordt niet alleen de vloer schoner, maar houden de koeien ook schonere klauwen. Koegezondheid en het welzijn van de dieren verbetert.

Comfortabel voor de koeien

De koeien - en jij zelf - ondervinden nauwelijks hinder van de Discovery. De machine van Lely heeft geen kabels of goten nodig. Dit zorgt voor een veiligere leefomgeving voor de koeien. Door de compacte vormgeving navigeert de Discovery eenvoudig tussen de koeien, langs de ligboxen, onder de separatiehekken door en komt ook in tussenpaden en wachtruimtes.

>

Water voor resultaat en veiligheid

Koeien vertonen beter hun natuurlijk gedrag in een schone omgeving. Daardoor is bijvoorbeeld tochtigheid eerder te constateren. De Collector sprayt water aan de voor- en achterkant. Aan de voorkant voor betere opname van de mest. Aan de achterkant om de vloer nat achter te laten voor meer grip. Maximaal resultaat en veiligheid.

Flexibel reinigen

De dagelijkse routine van mest schuiven behoort tot het verleden met de Discovery. De routes en de frequentie van het schoonmaken kun je op je eigen dagritme en dat van de koeien afstemmen voor zo min mogelijk hinder. En mocht je - om welke reden dan ook - het programma willen aanpassen, dan kan dat eenvoudig vanaf je mobiele telefoon.

Sluiten