arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Royal Eijkelkamp Stagebedrijf van het Jaar 2021

27 mei 2021
Eijkelkamp

Royal Eijkelkamp is Stagebedrijf van het Jaar 2021 geworden. Op woensdag 26 mei werd de prijs overhandigd op het hoofdkantoor van Royal Eijkelkamp in Giesbeek. Naast Royal Eijkelkamp waren Hunkemöller en Koninklijke BAM Group genomineerd.

De prijs werd uitgereikt op de Dag van de Stagiair. Deze dag is een initiatief van StudentenBureau en heeft als doel om stagiairs & stagebedrijven minstens één dag per jaar in het zonnetje te zetten. Jeffrey Oosterhoff van StudentenBureau legt uit waarom zij in 2014 zijn gestart met deze dag. ‘Stagiairs dragen iedere dag enorm veel bij aan duizenden bedrijven door heel Nederland. Daarnaast zijn stagebedrijven en stagebegeleiders dagelijks bezig met het coachen en ontwikkelen van de stagiairs. Toch krijgen ze niet altijd de waardering die ze verdienen. Vandaar dat wij in 2014 hebben besloten om de Dag van de Stagiair in het leven te roepen.’

Eijkelkamp

Ruimte om toekomstige baan te ontdekken

Tessa van Enckevort-Willemsen, HR Manager bij Royal Eijkelkamp, nam op 26 mei de prijs in ontvangst op het hoofdkantoor van Royal Eijkelkamp in Giesbeek. ‘Wij zijn ontzettend trots op deze prijs. Het is een bevestiging dat we binnen ons bedrijf goed bezig zijn qua stagebeleid. Stagiairs en leerlingen krijgen bij Royal Eijkelkamp dan ook een mooie werkervaringsplek waarbinnen ze de ruimte krijgen om te ontdekken hoe hun baan er in de toekomst uit kan zien. Initiatief nemen wordt bij ons gewaardeerd waardoor stagiairs zich vrij voelen en zichzelf zijn. Ze laten dan ook volop zien wat ze kunnen en zijn in staat het geleerde in de praktijk te brengen. Momenteel hebben we 15 stagiairs en 2 leerlingen. Dat is bijna 1 stagiair op 10 medewerkers. Een prima verhouding, waar we de komende jaren naar willen blijven streven.’

Lidbedrijf Eijkelkamp Agrimetal B.V. is een onderdeel van Royal Eijkelkamp B.V.. Royal Eijkelkamp blijft, net als voordat corona zijn intrede deed, stagiaires en leerlingen een stageplaats bieden. Maar waarom en hoe borg je een veilige stageplek in coronatijd?
Lees het volledige artikel.

FME, partnerbranches, SBB en bedrijven in de technologische industrie bundelen de krachten om er voor te zorgen dat er voor iedereen met interesse in techniek een stageplek beschikbaar is. Het gaat met name om BOL-stages. Juist nu kunnen we laten zien dat we een sector met perspectief zijn, voor jongeren, voor zij-instromers en voor medewerkers in onze bedrijven die bij willen leren. Ook jouw bedrijf kan helpen, door een stage aan te bieden! Doe je mee?

Ik doe mee
Sluiten