arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Samen veilig doorwerken

Blog
7 mei 2020

Na bijna twee maanden zijn we inmiddels gewend om rekening te houden met de RIVM-veiligheidsrichtlijnen. We wandelen veilig in een park, we doen veilig boodschappen en gaan veilig bij opa en oma op bezoek. Wie had dat gedacht? Waar we normaal gesproken gedachteloos in de auto stapten en onze dagelijkse routines afhandelen, leven we nu bewust en respecteren we elkaars ruimte en gezondheid.

door Eline Loven van FME Advies

Prioriteit op onze agenda

Voor bedrijven in de technologische industrie is veiligheid altijd een belangrijk thema geweest. Tijdens de workshop ‘veiligheidsgedrag in de productie’ stellen we onszelf regelmatig de vraag wat een medewerker beweegt om een keuze te maken die niet veilig is. Waarom handelt iemand toch onveilig, terwijl bekend is hoe veilig kan worden gewerkt en het veilig werken zo makkelijk mogelijk is gemaakt? Het COVID-19 virus maakt veiligheid naast belangrijk ook urgent. Het is een prioriteit op onze agenda geworden. Als hardwerkende mieren stellen we alles in staat om medewerkers veilig te kunnen laten werken. Bij FME krijgen we veel vragen binnen over werken op 1,5 meter afstand of wat te doen als dat niet kan en de vraag naar arbeidstijdenmanagement was niet eerder zo hoog. En dat stemt ons dan ook wel weer positief. De technologische industrie is een innovatieve sector en dat innovatievermogen, die wendbaarheid, die gaat nu ruim baan krijgen!

Medewerkers zijn backbone van organisatie

In organisaties wordt nu alles op alles gesteld om de gezondheid van het bedrijf te behouden. En ook hier geldt – net als thuis - dat er eerst ruimte moet komen om te kunnen ademen en rustig te kunnen slapen, alvorens wordt gekeken naar andere behoeften. Zorgdragen voor betrokkenheid en motivatie van de medewerkers kunnen door de crisis naar de achtergrond raken. Onderzoek van Berenschot en Afas bevestigt dat HR-processen nu grotendeels worden stilgelegd. Echter, vergeet niet dat je medewerkers de backbone vormen van de organisatie. De gezondheid van de medewerker, de duurzame inzetbaarheid, hangt nauw samen met de (financiële) gezondheid van het bedrijf. De medewerkers van het bedrijf behoren tot de basis. Zij vormen het bedrijf, zij zijn het bedrijf. Een eerste belangrijke stap die organisaties nu kunnen nemen, is het in kaart brengen van de basisbehoeften van medewerkers.

De technologische industrie is een innovatieve sector en dat innovatievermogen, die wendbaarheid, die gaat nu ruim baan krijgen!

Wat is iemands motief?

Vraag eens naar iemands motief! Wat moet er gebeuren voor jou om ervoor te zorgen dat je je veilig voelt hier op het werk? Bespreek met elkaar de gedeelde verantwoordelijkheid. De rol van de leidinggevende is belangrijker dan ooit. Faciliteer je team in veilig werken en zorg voor regelmatig contact met ieder teamlid. De dialoog zal echt niet alle zorgen wegnemen en ervoor zorgen dat iedereen altijd veilig werkt, maar stelt je als leidinggevende wel in staat om je team erbij te helpen. Om grip te krijgen op de situatie van je team en op de inzetbaarheid van de medewerkers, nu en in de toekomst

Wij blijven ook graag met onze leden in gesprek en zijn benieuwd welk effect het COVID-19 virus heeft op veilig samenwerken en duurzame inzetbaarheid in jullie organisatie.  

Sluiten