arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Samenwerking met Verenigde Staten op gebied van agri, food en tech

19 februari 2019

Vorige week hebben FME en Western Growers een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om onderlinge samenwerking te bevorderen op het gebied van agri, food en tech. Beide partijen willen verder samenwerken aan uitdagingen in de sector door het verbinden van leden, het verrijken en uitwisselen van kennis en het stimuleren van technologische kennisontwikkeling en toepassing in zowel Nederland als de Verenigde Staten.

Western Growers

Western Growers vertegenwoordigt lokale en regionale familieboeren die verse gewassen produceren in Arizona, Californië, Colorado en Nieuw Mexico. De leden van Western Growers produceren meer dan de helft van het verse fruit, de groentes en noten die in Verenigde Staten geproduceerd worden. Daarnaast zijn ze actief op de biologische markt en produceren leden van Western Growers bijna de helft van de biologische producten in de VS.  Western Growers zet zich in voor technologische innovatie om meer vers voedsel te kunnen produceren op efficiëntere manieren.

Californië project

De MoU is getekend in het kader van een langdurige innovatiesamenwerking die FME met de regio Californië aan het opbouwen is. Vier thema’s zijn geïdentificeerd als kansrijk om innovatie samenwerking tussen de regio’s verder te brengen.

  1. Agriculture Robotics & Automation
  2. Digital Precision Farming
  3. Greenhouse of the Future
  4. Livestock & Dairy

In december zijn de Californische samenwerkingspartners met een delegatie in Nederland geweest. Tijdens dit bezoek zijn diverse innovatiehotspots en bedrijven bezocht. De genoemde thema’s zijn toen tijdens een gezamenlijke presentatie op 13 december in Den Bosch gepresenteerd.

Tijdens het vervolgbezoek van 3 tot 5 februari van Marcel van Haren aan California zijn de thema’s specifiek gemaakt en zijn de eerst stappen gezet voor samenwerkingsprojecten in California, er word toegewerkt naar fysieke locaties waar Nederlandse en Californische bedrijven kunnen samenwerken. De ondertekende overeenkomst met Western Growers Association is een belangrijke stap in het samenwerkingsproces.

Op dit moment is een groep van ruim 300 contacten betrokken bij de voorbereidingen, waarvan ongeveer de helft Californische en de helft Nederlandse organisaties. Naast een groep FME- en brancheleden zijn ook vertegenwoordigers van kennisinstellingen, overheden en andere stakeholders betrokken.

Internationaal innoveren in AgriFoodTech samenwerkingsprojecten zal uiteindelijk leiden tot versnelling van innovatie, langduriger en bestendigere business.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het ontvangen van de specifieke projectnieuwsbrief van dit project (Engelstalig).

Sluiten