arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Semiotic Labs’s digitale technologie om betrouwbaarheid fabrieken te vergroten

27 januari 2020
Dashboard

Semiotic Labs heeft een raamovereenkomst met Nouryon getekend voor de implementatie van zelflerende technologie die helpt voorspellen wanneer pompen en andere roterende apparatuur moeten worden onderhouden en vervangen. Semiotic Labs was een van de winnaars van Nouryon's 2018 Imagine Chemistry open innovatie-uitdaging.

Voorspellende digitale technologie

De technologie maakt gebruik van elektrische golfvormen die tot vijf maanden van tevoren 90% van de komende onderhoudsbehoeften in roterende apparatuur zoals pompen, compressoren en transportbanden nauwkeurig kunnen voorspellen. Dit geeft tijd om kritieke apparatuur te repareren of te vervangen tijdens geplande stops, waardoor onverwachte productieonderbrekingen worden voorkomen en de leverbetrouwbaarheid en procesveiligheid worden verbeterd.

Marco Waas, directeur R&D en technologie industriële chemicaliën bij Nouryon: “Door samen te werken met start-ups zoals Semiotic Labs kunnen we nieuwe technologieën aanboren die aanzienlijke voordelen kunnen bieden. Onze klanten vertrouwen op ons voor een betrouwbare levering van essentiële grondstoffen en deze voorspellende onderhoudsoplossing kan de prestaties van onze fabrieken aanzienlijk verbeteren en tegelijkertijd de kosten verlagen.”

Simon Jagers, oprichter van Semiotic Labs voegde toe: “Sinds de Imagine Chemistry-uitdaging in 2018, werken we samen aan een pilotprogramma om onze technologie te testen en te verbeteren. Ik ben erg blij om te zien dat het een verschil maakt in real-life productie-instellingen en kijk uit naar de verdere uitrol in samenwerking met Nouryon."

Semiotic Labs en Nouryon

Semiotic Labs en Nouryon zullen ook kijken naar manieren om meer waarde te genereren uit golfvormanalyse door functies te ontwikkelen die de CO2-uitstoot aanzienlijk kunnen verminderen. De eerste grootschalige implementaties zijn gepland voor begin 2020.

Sluiten