arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Slimme IT verhoogt comfort op het spoor

28 februari 2017
Siemens

Reizen met de trein wordt steeds comfortabeler. Via iCCTV kunnen treinreizigers voor aankomst van de trein of tijdens de reis zien waar zitplaatsen vrij zijn en waar men zijn fiets kan zetten. Deze technologie borgt ook de veiligheid in de trein.

Slimme beeld- en geluidsanalyse helpt potentiële bedreigingen of vandalisme op te sporen, waardoor de operators in de verkeercentrales en het beveiligingspersoneel in de treinen in een noodsituatie snel kunnen reageren. De basis is Train IT van Siemens. De nieuwe treinen voor de Rhine-Ruhr-Express, die eind 2018 gaan rijden, hebben deze technologie aan boord.

Trein van de toekomst

In samenwerking met de Universiteit Aken ontwikkelt Siemens ook de ICE van de toekomst. Nieuwe technologieën en materialen worden ingezet, maar ook worden concepten ontwikkeld om openbare en private vervoerssystemen met elkaar te integreren. Met het Automated Nano Transport System (ANTS) werken Siemens en de Universiteit aan een hoog geautomatiseerde hogesnelheidstrein voor het bestaande spoor. ANTS integreert de belangen van alle stakeholders en draagt bij aan comfortabel, flexibel en betaalbaar spoorvervoer. 

>
Sluiten